Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlere İzmir’in incisi olan enginarın lezzet şölenine dönüşeceği enginar tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet enginar,
Sarma yaprağı
2 adet soğan
1adet limon
Zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İsteğe bağlı baharatlar
Birkaç dal dereotu ve maydanoz
Üzerine: Limon suyu, zeytinyağı ve su
Hazırlanışı: Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovup suyun içinde bırakalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı tencereye alıp üzerine yağ ekleyip güzelce kavuralım. Daha sonra yıkadığımız pirinci ilave edip kavuralım. Ardından kuş üzümü, dolmalık fıstık ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine 1 bardak su ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alıp yeşillikleri ekleyelim. Üzüm yaprağını geniş olacak şekilde üst üste yayalım. Üzerine enginarı oturtalım ve üzerine iki çorba kaşığı iç harcından koyalım. Enginarları sarma yaprağıyla bohça gibi saralım. Tencerenin altına halka doğradığımız soğanı yerleştirelim. Üzerine enginar sarmalarımızı yerleştirelim. Üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip kısık ateşte pişirelim. Yaprak yumuşayınca altını kapatıp tencerenin altına koyduğumuz soğan halkaları ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.