Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün de sizlerle hem lezzetli hem de doyurucu evde kolaylıkla yapabileceğiniz tantuni tarifini paylayacağım.
Malzemelerimiz:
500 gram dana eti
2 büyük boy soğan
2 büyük boy domates
Maydanoz
Sumak
Kırmızı toz biber-Pul biber
Hazırlanışı
Dana etini yağsız ve yumuşak yerinden alalım. (tavuk eti tercih edilebilir) Etlerimizi küçük küçük doğrayıp bir tencereye alıyoruz. Az suda suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir yerde maydanozu, kuru soğan ve domatesi küçük yoğuruyoruz. Soğanı, sumak ve limonla ovalıyoruz. Etimizin suyu çekince tuz sıvı yağ ve toz biberi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Birazcık’ da su ekliyoruz. İsteğimize göre somon ekmeği ya da lavaş kullanabiliriz.
Ekmeğimizi etin üzerine atıp yağına bandırıyoruz. Eti ekmeğin arasına koyup üzerine domates, soğan ve maydanozu ekleyip sarıyoruz. Afiyet olsunç