Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün de sizlerle fırında kolaylıkla yapılabilecek çocukların asla hayır diyemeyeceği sağlıklı bir tarifi paylaşacağım şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo Kanat
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Diş Sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
Kanatlarımızı güzelce yıkayıp süzüyoruz. Kanatlarımız süzüldükten sonra tuzunu ve baharatını iyi alması için üzerinde ikişer yarık açıyoruz. Ayrıca 1 kasede yoğurt, salça, yağ, pul biber, toz biber, kimyon, tuz ve rendelenmiş sarımsakları karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu etin içine döküp güzelce harmanlıyoruz. Etimizin dinlenmesi için 2 saat buzdolabında bırakıyoruz. Dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye etlerimizi yerleştiriyoruz. Dilerseniz yanına patates de koyabilirsiniz . Yemeğimizi 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.