2

Pratik Lezzetler: Haşhaşlı İrmik Tatlısı


  • Oluşturulma Tarihi : 21.06.2023 03:48
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Sağlıklı beslenme aileler için birincil öneme sahip. Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle hem pratik hem de lezzetli haşhaşlı irmik tatlısı tarifini paylaşacağım. Şimdiden afiyet olsun. 

Malzemeler: 

Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su

Kek için: 3 adet yumurta,1su bardağı toz şeker,1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı süt,1 su bardağı irmik,1 su bardağı mavi haşhaş,2 su bardağı un, 1 kabartma tozu,1paket vanilya

Üzeri için: 1 paket krem şanti

Hazırlanışı: Şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Krem şantiye de 1 kaba alıp mikserle güzelce çırpalım ve buzdolabında bekletelim. Kek için bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı alıp karıştıralım. En son un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım. Hamurumuzu yağladığımız borcama alıp 180 derecede fırında 35 dakika pişirelim. Kekimiz fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığın girmesini bekleyelim. Daha sora şerbeti güzelce alması için keke kürdan batırıp soğuyan şerbeti dökelim. Serbeti güzelce çekmesi için bekleyelim. Kekimiz soğuduktan sonra dolapta dinlendirdiğimiz krem şantiyi kekin üzerine güzelce yayalım. Kekimizi tekrar dolaba kaldıralım ve bir kaç saat dinlendirelim. Sonra tatlımızı çıkarıp dilimleyip, dilediğimiz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Pratik Lezzetler: Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek