Sayfa Yükleniyor...
Sağlıklı beslenme aileler için birincil öneme sahip. Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlere mevsimin en güzel lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolmasının tarifini vereceğim. Elinizi çabuk tutun bu lezzeti kaçırmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
30-35 adet kabak çiçeği
1 orta boy kuru soğan
1çay bardağı zeytinyağı
1adet orta boy domates
1,5 şu bardağı pirinç
Nane-maydanoz-dereotu
Tuz
Limon ve dilediğimiz baharatlar
Hazırlanışı:
İlk önce kabak çiçeklerinin ortası ve kenarındaki yeşil yaprakları koparıp soğuk suda yıkayalım. Bu arada yıkadığımız yeşillik ve soğanları ince ince doğrayalım. Tavamıza yağımızı alıp soğanlarımızı da ekleyip kavuralım. Yıkadığımız pirinççi ekleyip kavurduktan sonra baharat ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Son olarak yeşilliklerimizi ekleyip soğumasını bekliyoruz. İç harcı ılınınca kabak çiçeklerimize iç harcını çok koymadan dolduralım. Pişerken patlamaması için kabak çiçeklerimizin gevşek kalması gerekiyor. Çiçeklerimizi üst kısımlarından içe doğru katlayıp altta kalacak şekilde tencereye yerleştiriyoruz. Dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekliyoruz. Üzerine tabak ya da benzeri şeylerle ağırlık koyup kısık ateşte kaynatıyoruz. Çiçek dolmamızı sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.