Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle katmer tarifi paylaşacağım.
• 4 su bardağı un
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay bardağı ılık süt
• 100 gram tereyağı
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
Bir kaba un, süt, ılık su, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuzu alıp güzelce yoğuralım. Hamuru yoğurduktan sonra 20- 25 dakika üstü kapalı bekletelim. Beklettiğimiz hamuru bezelere bölüp yuvarlayalım. Bezeleri tereyağı ile yağlayıp 10 dakika bekletelim. Ardından yağladığımız bezeleri elimizle açarak büyütelim. Sonra açtığımız hamuru rulo yapıp saralım. Sardığımız hamurun üzerini elimizle bastıralım ve dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru çok büyük olmayacak şekilde elimizle açalım. Açtığımız hamuru tavaya alıp arkalı önlü pişirelim. Katmerimiz hazır afiyet olsun.