Pratik Lezzetler: Kıbrıs Tatlısı


  • Oluşturulma Tarihi : 11.11.2023 05:15
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Kıbrıs Tatlısı yazının resmi

Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle benim de çok sevdiğim bir tatlı olan Kıbrıs Tatlısı tarifi paylaşacağım.

Malzemeler

Şerbeti için:

2 su bardağı su

1,5 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

1 paket vanilya

Keki için:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı galeta unu

1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

Krem şanti

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Yapılışı

Öncelikle şerbet için tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alalım. Kaynayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Borcamı yağlayıp harcımızı güzelce yayalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirelim. Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Krema göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine krem şanti ekleyip güzelce birkaç dakika karıştıralım. Kekimiz pişince fırından alıp soğumuş şerbeti dökelim. Kekimiz soğuyunca kremayı döküp güzelce yayalım. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, dolapta 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun…

Pratik Lezzetler: Kıbrıs Tatlısı
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek