Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle benim de çok sevdiğim bir tatlı olan Kıbrıs Tatlısı tarifi paylaşacağım.
Malzemeler
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krem şanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Yapılışı
Öncelikle şerbet için tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alalım. Kaynayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Borcamı yağlayıp harcımızı güzelce yayalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirelim. Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Krema göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine krem şanti ekleyip güzelce birkaç dakika karıştıralım. Kekimiz pişince fırından alıp soğumuş şerbeti dökelim. Kekimiz soğuyunca kremayı döküp güzelce yayalım. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, dolapta 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun…