Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle lif ve protein değeri yüksek hem besleyici hem de doyurucu evdeki malzemelerinizle yapabileceğiniz kıymalı kabak yemeği tarifini paylaşacağım. Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
1 kilo kabak
250 gram kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
4 diş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
Öncelikle doğradığımız soğan ve sarımsakları tencereye alıp üzerine zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz. Soğanların rengi döndüğünde kıymayı ekleyip kavuralım. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip karıştıralım. Son olarak baharatları ekleyip üzerine kabağı ve tuzu ilave edelim. 2 bardak suyu da ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim. Çok sulu bir yemek olmadığı için su oranına dikkat edelim. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.