2

Pratik Lezzetler: Patlıcan Musakka


  • Oluşturulma Tarihi : 08.04.2023 06:47
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Patlıcan Musakka

Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün mevsim sebzelerinden yapabileceğiniz sağlıklı bir besin olan patlıcan musakkanın yapımını sizlerle paylaşacağım. Besleyici değeri yüksel olan patlıcan musakka, protein değeriyle de sağlıklı bir gıdaya dönüşüyor.

Malzemeler:   

4 büyük boy patlıcan

3 adet domates

2 soğan

3 diş sarımsak

300 gram kıyma

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

Hazırlanışı:           

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra 1 parmak kalınlığında yuvarlak doğruyoruz. Yağda kızartmayı tercih etmediğim için güzelce yağlayıp 220° fanlı ayarda fırınlıyorum. Daha sonra soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Tavamıza zeytinyağını koyup ısınınca soğanları ekliyoruz. Soğanlar yumuşayıp pişince kıymamızı ekliyoruz. Kıymamız güzelce kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz. 3 diş de sarımsak ekliyoruz. Tuz, pul biber ve kimyonumuzu ekliyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri sosumuza ekliyoruz.1-2 karıştırdıktan sonra yarım litre kaynamış suyu sosa ekliyoruz. Sulu seviyorsanız su miktarını çoğaltabilirsiniz.

Patlıcanlarımız hafif rengi değişince fırından çıkarıp sosumuzu üzerine yayıp tekrar fırınlıyoruz. 10 dakika kaldıktan sonra çıkarıp servis yapabiliriz.

Pratik Lezzetler: Patlıcan Musakka
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek