Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle kahvaltıların vazgeçilmezi herkesin bayılarak yediği simit tarifini paylaşacağım.
Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya veya instant maya
3 su bardağı un
Yarım çay bardağından biraz az su ve aynı ölçüde pekmez
Yapılışı
Su, süt, yağ, tuz, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım. Yoğurduktan sonra üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım. Geniş bir tabağa pekmez ve su alıp karıştıralım. Hamur güzelce kabarıp mayalanınca havasını alıp, mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her bir bezeyi de ikiye ayıralım. Ayırdığımız hamuru elimizle yuvarlayıp uzatalım. Uzattığımız iki hamuru yan yana alıp yuvarlayıp uçlarından birleştirelim. Şekil verdiğimiz hamuru pekmezli suya banıp ardından susamın içine koyup ters düz yapıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.