2

Pratik Lezzetler: Taze Barbunya Pilaki


  • Oluşturulma Tarihi : 02.09.2023 06:34
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Taze Barbunya Pilaki

Özellikle çocuklarımıza sağlıklı ve yiyebilecekleri yemek tarifleri hazırlamak zorundayız. Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle yaz aylarının vazgeçilmezi hafif ve sağlıklı barbunya pilaki tarifi paylaşacağım. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

1 kilo taze barbunya (kabuklarından ayıklandığında yarım kilo kalıyor)

2 adet patates

2 adet soğan

2 adet yeşil biber

1 adet domates

4 diş sarımsak

2 adet havuç

Tuz

Karabiber

Kimyon

YAPILIŞI

Öncelikle ayıklayıp, yıkadığımız barbunyaları tencereye alıp üzerine su ekleyip haşlayalım. Barbunya haşlanırken sebzeleri küp küp doğrayalım. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp üzerine sırasıyla soğan sarımsak, biber ve havucu ekleyip kavuralım. Ardından salçayı ekleyip bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip, haşladığımız barbunyayı süzüp sebzelere ekleyelim. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika kaynattıktan sonra patatesi ekleyip pişene kadar kaynatalım. Piştikten sonra sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Lezzetler: Taze Barbunya Pilaki
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek