Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle kış mevsiminde severek tüketeceğiniz yağlı biber turşusu tarifini paylaşacağım.
Malzemeler
1 kilo acı veya tatlı kıl biber
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı iri tuz
1 çay bardağı su
Yapılışı
Öncelikle biberleri yıkayıp ikiye bölelim. Sarımsakları da temizleyip iri iri doğrayalım. Tencereye sirke, su, zeytinyağı ve tuzu alalım. Ocağın altını açıp tuzu eriyince biberleri ekleyelim. Biberi eşit şekilde rengi sararana kadar kavuralım. Arada biberi karıştıralım ki eşit şekilde kavrulsun. Biberin rengi sarardığında ocaktan alıp kavanozlara dolduralım. Kapakları yeni kullanalım. Doldurduğumuz kavanozlara birkaç dal dereotu dilerseniz ekleyip kapaklarını kapatıp ters çevirelim. Bir gün sonra kavanozları düzeltelim. Dilediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.