Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlerle mevsimin en sevilen sebzelerinden olan taze fasulyenin en lezzetli hallerinden biri olan Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifini paylaşacağım. Kış mevsimi yaklaşırken son demlerini yaşayan taze fasulyenin tadını çıkarın,
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
3 adet orta boy soğan
4 adet büyük boy domates
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp istediğimiz boyutta doğrayalım. Soğan, domates ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayalım. (Domatesin suyu yemeğe lezzet vereceği için kullanacağız. O yüzden dökmeyelim). Tencereye zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsakları alıp rengi dönene kadar kavuralım. Ardından taze fasulyeyi ekleyip kapağını kapatalım. Fasulyenin rengi sararıp hafif diriliği gittiğinde domates, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim. Fasulyeler yumuşadığında ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.