Sayfa Yükleniyor...
1 Mekan 1 Yemekte bugün sizler için Çankayanın meşhur dönercilerinden olan Pita Döner Restorana konuk olduk
FADİME DUMLUPINAR
Pita Restoranın sahibi Fatih Ağuş. Pek yeni sayılmayacak bu yerin 7 senelik bir mazisi var. Ağuş, Şirketimiz beş yıl önce kuruldu. Ancak mekanımız yedi yıldır var. Ben burayı beş yıl önce devraldım. Daha önceleri Türk Standartları Enstitüsünde çalışıyordum. TSEde çalışmanın getirmiş olduğu kalite, temizlik, hijyen konularına çok önem veririm. Bundan dolayıdır ki bizim restoranımız da çoğu restoranda bulunmayan denetim ruhsatımız var. Gıda laboratuvarlarına 2 kere numune verdik. Testlerimiz çok iyi geçti. Gereken denetimlerde işyeri olarak da başarılı bulunduk. Hizmetlerimizi Çankaya-Alsancak arası gerçekleştiriyoruz. Buralara paket servislerimiz var. Mekanda 8 kişiye istihdam olanağı sağlıyoruz diye konuştu.
ÜRÜNLER KENDİNE HAS, ZENGİN VE MAKUL
Ürün çeşitliliği ile diğer restoranlara parmak ısırtan Pita Restoranın sahibi Ağuş, bize ürün zenginliğinden bahsederek, Menümüz çok geniş. Genelde tavuk döner, et döner, pizza, makarna, tavuk ızgara, pide, salata şeklinde yemek sunumlarımızı gerçekleştiriyoruz. Restoran olarak birçok insana hitap ediyoruz. Günde yaklaşık burada 300-400 kişiyi ağırlıyoruz. Hem paket servisimiz var hem de misafirlerimizi mekanımızda ağırlıyoruz. Özellikle bizim et dönerimizi İzmirde çok az kişinin tattığını düşünüyorum. Etimizin kalitesi çok yüksektir. Kendi evimizde bile alamayacağız siniri, bütün her şeyden ayıklanmış şekilde sunuyoruz. Et dönerimiz tamamen 100de 100 et dönerdir. İçine kıyma ya da benzeri ürün karıştırmıyoruz. Bizim zaten mekan olarak İskenderimiz, etimiz meşhur. Makarna ve salatalarımızı kendimiz hazırlıyoruz. Kendimize has soslarımız var. Bunun dışında pizzamız bize hastır. Burada yediğiniz pizzayı başka hiçbir yerden yiyemezsiniz. Pizzalarımızı da tavuk, et döner olarak kendimiz yapıyoruz. Hatta tavuk dönerli pizzamız çok tutuluyor. Lezzetlerimizi 7 yıldır aynı standardı ve kaliteyi koruyarak hazırlıyoruz. Burada hazırlanan tüm yemeklerin hiçbiri dışarıdan gelmiyor. Burada her şeyimizi kendimiz hazırlıyoruz. Ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Dışarıdan sadece eti temin ediyoruz. Bunu da İSO 9001 kalite standartlarına en uygun şekilde temin ediyoruz. Bir işletme sahibi olarak da zaten etleri bizzat kendim görerek satın alıyorum. Fiyat olarak da kalite, ürün konusunda dengeyi sağladığımızı düşünüyorum dedi.
Haber Merkezi