1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bu hafta sizler için, Türk mutfağını 60 yıldır temsil eden ve bugün 3. kuşağın yönetiminde Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’ndayız. Mekan, 1955 yılında Adil Müftüoğlu tarafından kurulan bugüne kadar kalite ve lezzetten taviz vermeden misafirlerine en güzel yemekleri sunuyor


  • Oluşturulma Tarihi : 07.05.2015 06:52
  • Güncelleme Tarihi : 07.05.2015 06:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
1 MEKAN 1 YEMEK  haberinin görseli

HAKAN KARACA

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nın üçüncü kuşak yöneticisi Alpay Okyay, 60 yıldır değişmeyen lezzetlerini yeni nesillere taşımak istediklerini söyleyerek, “Dedemiz Adil Müftüoğlu tarafından kurulan lokantamız 55 yıldır sürekli gelen misafirleri ağırlıyor. En iyi malzeme, kalite ve hijyenden taviz vermeden bugünlere geldik” dedi.

KUZİNE ATEŞİNİN LEZZETİ

Okyay, Türk mutfağının son temsilcilerinden biri olarak bu güzelliklerin yaşaması için ekibi ile birlikte her gün büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirterek, “Türk mutfağının lezzetlerini sunan çok az sayıda işletmeden biriyiz. Müşterilerimize en iyi lezzeti sunmak için bizim mesaimiz sabah 05.00’ da başlıyor. Yemeklerimize lezzeti kömür kuzinesi veriyor. Yemeklerimiz 3-4 saat kuzine ateşinde yavaş yavaş pişiyor.  Ekibimizde 30 yıllık aşçı ve garsonlarımız bulunuyor. Spesiyallerimiz arasında Beğendili kebap, ciğer sarma, kuzu dolma, elbasan tava, enginar ve lor tatlısı yer alıyor. Lezzetseverlere her gün 30’a yakın yemek sunuyoruz.  Dünyanın çok farklı yerlerinden bu lezzetleri tatmak için gelen müşterilerimiz var” diye konuştu.

“TÜRK MUTFAĞINI YAŞATACAĞIZ”

Amaçlarının dedesi Adil Müftüoğlu tarafından kurulan lokantalarını 4. kuşağa teslim etmek olduğunu altını çizen Okyay, “Zor da olsa Türk mutfağını yaşatmayı amaçlıyoruz. Türk mutfağı dünyanın en sağlıklı mutfaklarından biridir. Bunun için de herkesin bu mutfağın yaşaması için çaba harcaması gerekiyor. Mutfağımız, bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımıza Türk mutfağını sevdirmemiz şart. Fast-food beslenmenin zararlarını herkes biliyor. Başta obezite olmak üzere bu zararlardan gençlerimizi korumak için Türk mutfağına yönlendirmeliyiz. Biz bu konuda mücadele ediyoruz. 60 yıllık Türk mutfağı temsilcisi olarak bundan sonra da bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.