Sayfa Yükleniyor...
1Mekan 1 Yemekte bugün sizler için Bornovadayız
1Mekan 1 Yemekte bugün Bornovada Biyer isimli mekana konuk olduk. Sade ve içten tasarımıyla herkesi içine çeken mekanımız aynı zamanda birbirinden lezzetli yemekleriyle de kendisine hayran bıraktırıyor. 6 yıldır müşterilerini ağırlayan yerimizin sahibi Sultan Karaaslan, yemeklerini bir tadanların muhakkak bir kez daha gelme isteği içinde olacaklarını söyleyecek kadar iddialı. Sizler için bugün seçtiğimiz yemeğimiz ise güveç. Tarifimiz şöyle:
Güveç
4 kişilik
Malzemeler: 1 kilo patlıcan, 1 kilo kuzu eti kemiksiz, 1 kilo soyulmuş domates, 250 gram yeşil biber,4 diş sarımsak, tuz, 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı: Patlıcanlar soyuyoruz, domatesler kuşbaşı şeklinde doğruyoruz, yeşil biberler da doğrayarak bunları ayrı bir tabakta karıştırıyoruz. Kuzu etini doğrayıp yağda kavuruyoruz. Etler kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ile beraber biraz daha kavuruyoruz. Önceden hazırladığımız sebzeleri onun içine atıyoruz ve onlarla beraber 10 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerlerine 2 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz. Bu işlemlerden sonra, tüm malzemeleri güveç çanağına boşaltıyoruz. Güvecin ağzını folyo ile kapatıp fırına koyuyoruz. Fırında en yüksek derecede 90 dakika pişiriyoruz. Daha sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Haber Merkezi