- Yerel
- 08.02.2025 17:23
Bir Mekan Bir Yemekte bugün Güzelyalıdaki Antakya Evi bizi sizler için ağırladı
Güzelyalı Mithatpaşa Caddesinde bulunan Antakya Evi sadece Antakya yöresinin lezzetleriyle misafirlerini ağırlıyor. İşletmenin sahibi Cihan Atahan doğma büyüme Antakyalı ve küçüklüğünden beri bu ürünlerin içinde olmasından dolayı bununla ilgili bir iş yapıyor. Atahan, aslında su ürünleri mühendisi olmasına rağmen, büyük şehirlerde yöresel ürünlere talebin artmasını da göz önünde bulundurarak 3 yıl önce Antakya Evi dükkanını açmış.
ANTAKYA İLİNİ HAKKIYLA TANITIYORUZ
Cihan Atahan ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, Antakya ilini tanıttıklarını belirterek, Tüm ürünlerimizi Antakyadan getirtiyoruz. Ürünlerimizin hepsi organik. 3 yıldır misafirlerimize özenle hizmet ediyoruz. Öncelikli amacımız Antakya ilini iyi bir şekilde tanıtmak. Antakyayı insanlara pozitif bir şekilde tanıtmak için böyle bir yer açtık. Fuarlara katılıyoruz. Ürünlerimizi tanıtıyoruz. Pazar günleri hariç her gün 09.00-20.30 saatleri arasında hizmetteyiz. En çok sattığımız ürünler salça, nar ekşisi, çıtır kabak tatlısı, kurabiyeler, peynir çeşitleri ve tereyağı gibi sıralayabilirim. Yörenin tüm ürünlerin burada satışını yapıyoruz dedi.
ANTAKYANIN EN MEŞHUR TATLISI KÜNEFE İÇİN
Malzemeler: Yarım kilo özel künefe peyniri, yarım kilo kadayıf, 250 gram tereyağı
Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su
Yapılışı: Kadayıfı hafif erimiş tereyağıyla karıştırıyoruz. Bıçakla ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kıydığımız kadayıfı tam ortasından bölüyoruz. Yarısını önceden tereyağı sürmüş olduğumuz tepsinin altına döşüyoruz. Elimizle sıkı sıkı bastırıyoruz. Araya peyniri parçalayarak bastırmış olduğumuz kadayıfın üzerine seriyoruz. Üzerine geri kalan yarım parça kadayıfı da her yerini kapatacak şekilde seriyoruz. Bu sefer peynir dışarı çıkmayacak şekilde hafif hafif bastırıyoruz. Kenarını düzeltiyoruz. Kısın ateşte çevire çevire pişirmeye başlıyoruz. Genellikle bakır tepsi tercih ediyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika sonra pişmiş oluyor. Diğer tepsiye de tereyağı sürüp pişmiş olan kadayıfı ters çeviriyoruz. Şerbeti kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti soğuk dökerek künefemizi hazır hale getirebiliriz.