Sayfa Yükleniyor...
Egeli Lezzetler ile Sağlıklı Yaşayın mottosuyla açılan MaviBahçe Gastronomi Festivali, İzmir ve çevre illerden gelen binlerce ziyaretçiyi lezzet yolculuğuna çıkarttı. Festivalde birçok sunum ve atölye gerçekleşti
AHMET TOPRAK
Kentin en çok konuşulan etkinliği MaviBahçe Gastronomi Festivali, renkli ve keyifli etkinliklerle sona erdi. Kent Meydanı’nı dolduran Ünlü Fitness Eğitmeni Murat Bür, ‘Hareketsizlik ve Sonuçları’ isimli söyleşinde sağlıklı spor hakkında önemli bilgiler aktardı. Bür konuşmasında izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın ‘Denizden Babam Çıksa’ isimli söyleşisi de dikkat çekti. Atilla’nın keyifli sohbetine katılan İzmirliler, sorularıyla söyleşiye renk kattı. Aynı gün Prof.Dr. Mustafa Kaymakçı’nın ‘Keçiler ve Süt Ürünleri’ konulu söyleşisi ise küçükbaş hayvan meraklılarının odak noktası oldu.
SAĞLIKLI PRATİK TARİFLER
Son gün Şef Emrah Köksal Zengin kızı Ada Naz (6) ile lezzetli yiyecekler hazırladı. Mutfakta babasına yardım eden Naz, izleyenlerin ilgi odağı oldu. Babasından aldığı tarif önerilerini dinleyen küçük şef Naz, karışımlarını hazırlayarak lezzetli yemekler hazırladı. Diyetisyen Andaç Yeşilyurt Kent Meydanı Workshop alanında gerçekleştirdiği “Sağlıklı Pratik Tarifler” etkinliğiyle katılımcılara evde kolaylıkla yapabilecekleri sağlıklı pratik tarifler sundu. Youtube kanalında sağlıklı tarifler vermesiyle tanınan Yeşilyurt, aşırı karbonhidrat ve şeker tüketimiyle ilgili bilgi verdi.
MUTFAKLARIN KARDEŞLİĞİ
Kendi YouTube kanalında takipçilerine dünya mutfağından tarifler, diyet ipuçları veren Şef Semen Öner, ‘Klasik Ege Tatlıları’ isimli workshopuyla izleyicilere tatlıların hazırlanışı hakkında önemli bilgiler aktardı. Ege’nin unutulmayan tatlılarını anlatan Öner, gelen soruları da yanıtladı. Ege Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Serdar Çelenk, “Komşu Tamam Mutfaklar” söyleşisinde Türkiye’de ve Yunanistan’da yaşadığı süreçte edindiği mutfak tecrübelerini anlattı. Türk ve Yunan kültüründeki benzerliklerin mutfaklarına da yansıdığını söyleyen Çelenk, katılımcılara keyifli bir konuşma gerçekleştirdi. Son günün en çok dikkat çeken söyleşilerinden birini ünlü Diyetisyen Beyza Kuşçu gerçekleştirdi. ‘Popüler Diyetler ve Doğru Bilinen Yanlışlar’ konulu söyleşisinde sağlıklı beslenmenin şifrelerini anlatan Kuşçu, konuşmasını İzmir Marşı ile bitirdi.
Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği tarafından festival kapsamında SoldOut’ta tanıtım etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Dernek Başkanı Can Ortabaş, “Bizler için hayat 22 sene önce başladı. Bağ yolu iki yıl önce kuruldu. 72 milyon litre şarap üreten bir yarımadada oturuyoruz” dedi.
Haber Merkezi