Velilerimizi okullara davet ediyoruz

Lise velilerinin okulla bağlarının kopuk olduğunu belirten Karşıyaka Niyazi Memur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayşe Hale Sarıçam, çocuklarının başarısı için velilere okulla sıkı bağlantı içinde olmaları çağrısında bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 08.02.2017 06:44
  • Güncelleme Tarihi : 08.02.2017 06:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Velilerimizi okullara davet ediyoruz

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER

Aileden gelen sıkıntılardan dolayı okula ve kurallarına uyum sorunu yaşayan çocuklara rehber öğretmenler destek olurken yetersiz kalınan durumlarda Sosyal Politikalara bağlı birimlerle bağlantıya geçilerek uzman psikologlara yönlendiriliyor.

İlkokul ve ortaokuldan sonra liseye başlayan çocuklara karşı velilerin ilgisinin azalması ile ilgili ise okula ısındırma çalışmaları yapılarak kazanımlar sağlanması planlanıyor.

Çocuklarının liseye başlamasıyla birlikte velilerin okuldan uzaklaştığı bilgisini veren Karşıyaka Niyazi Memur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayşe Hale Sarıçam bu nedenden dolayı Okul Aile Birlikleri’nin de yeterli düzeyde işleyemediğini söyleyerek “Başta rehber öğretmenlerimiz olmak üzere alanlarında uzman eğitimcilerimizin verdiği veli seminerleri düzenliyoruz. Konu başlıklarımız ergenlik dönemi ile ilgili sorunlar, derslerdeki başarının nasıl artırılabileceği, velilere ve öğrencilere düşen sorumlulukların ayırımı yer alıyor. Sağlıklı beslenme ile ilgili ise biyoloji ve beslenme eğitmenlerimiz bilgilendirme yapıyor. Düzenlediğimiz seminerler yılda beş adeti geçemiyor çünkü bu hazırlanan seminerlere dahi maalesef 4-5 veli katılıyor” dedi.       

VELİLER OKULDAN KOPUK

Velileri okula getirmekte çok zorlandıklarını ifade eden Sarıçam, “Biz bu konuda diğer eğitimcilerimizle birlikte oldukça uzun bir süre düşündük. Şuan öncelikli çalışmamız velilerimizi okulumuzla daha ilgili hale nasıl getirebiliriz olacak. İkinci dönemdeki hedefimiz normal devam eden veli toplantılarını bırakarak özellikle annelere özel programlar düzenlemek olacak. Velilerimizde bir okul korkusu var. Çocuklarının başarısız olduklarını duymaktan korkuyorlar. Biz zaman ve enerjimizi bu dönem velilerimizi okula kazandırmak için harcayacağız” açıklamasını yaptı.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmeye başlanılan Değerler Eğitimi’nin pozitif meyvelerini vermeye başladığını ve çocuklar üzerinde çok güzel geri dönüşler gözlemlediklerini söyleyen Sarıçam, “Bu yılki konularımız ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan dolayı vatan, millet, bayrak sevgisi olarak belirlendi. Çocuklarımız bu eğitimlerin ardından düşünüyor ve ona göre hareket ediyorlar. Yemek yerken dahi israfa son vererek yediklerini görmek bizi son derece sevindiriyor. Yardımlaşmanın, birbirlerine karşı olan saygılarının arttığını ve birbirlerine karşı daha alçak sesle ve lütfenle başlayan cümleler başlattıklarını fark ettik. Değerler eğitiminin hedefine ulaştığını düşünüyorum çünkü çocuklarımız bir yanlış yapıldığında birbirlerini uyarmaya başladılar” şeklinde konuştu.

Yetim kardeşliği projelerinde 7 yetimin ihtiyaçlarını karşıladıkları bilgisini veren Sarıçam şu ifadeleri kullandı:  “Çocuklarımız şehitlerimizin ailelerine ve bize sığınmacı olarak gelen Suriyelilere karşı oldukça nazikler. Yetim kardeşliği projemizde 7 yetimimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bu proje ile çocuklarımızın yetimlere karşı son derece şefkatli davranmaya başladığını gördük. Sınıflara koyduğumuz kumbaralar kaybolmamakla birlikte her öğrencimiz harçlıklarından belirli bir miktar parayı bu yetimlerimiz için kumbaralara atıyor.”

“TEDBİRLİ DAVRANIYORUZ”

Son dönemde yaşanan patlama olaylarından dolayı tedbirli davranarak büyük çaplı piknikler ya da geziler düzenlemeye ara verdiklerini açıklayan Sarıçam, “Sosyal etkinlikler kapsamsında Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, şiir dinletileri, yazarların okulumuza davet edilerek imza günleri düzenlenmesi gibi etkinliklerde bulunuyoruz. Tiyatro faaliyetlerimizde ise okulumuzda sadece kız öğrenciler bulunmasına rağmen şair evlendirmesini canlandırdık. Yıl sonu etkinliklerimizde mezuniyet törenleri ve TÜBİTAK projelerinde dışarıda çadırlar kurarak şenlikler düzenliyoruz.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER

Sportif faaliyetlerde oldukça başarılı olduklarını ifade eden Sarıçam, masa tenisi, tekvando, karate, kros ve atletizmde derecelere sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:  “Mutlu Bakış projemiz kapsamında öğrencilerimize seminerler verirken özellikle pansiyonda kalan öğrencilerimize bir yangınla karşı karşıya kalındığında neler yapmaları gerekti derslerini verdik.  Okulumuz fiziki olarak birçok okula göre çok iyi durumda. Yeni yapılan ek binamız bu yıl hizmete açıldı ve yeterli durumda. 50 öğrencinin şuan konakladığı 66 kişilik bir pansiyona sahibiz. Öğrencilerimizin yatakhanelerinin dışında dinlenebilecekleri ve aynı zamanda birebir çalışma masalarının olduğu etüt salonları mevcut. İzmir’in ilçelerinden gelen ve başka okulda okuduğu halde bizim pansiyonumuzda kalan öğrencilerimizde bulunuyor. Eğer öğrencilerimizin imkanı el veriyorsa paralı olarak da pansiyonumuzu kullanabiliyorlar. Yemekhanemiz var ancak hizmet alımı yoluyla yemeklerimizi dışarıdan getirtiyoruz.”

 

“GENÇLER SAYGI BEKLİYOR”

Sene başında psikolojik olarak çok ciddi sıkıntıları olan çocukların bulunduğunu ve rehber öğretmenlerin bu çocuklarla yakından ilgilendiğini açıklayan Sarıçam, “Aileden gelen sıkıntılardan dolayı uyum sorunu yaşayan çocuklarımızı okul olarak yetemediğimiz durumlarda Sosyal Politikalara bağlı birimlerimizle bağlantıya geçerek uzman psikologlara yönlendiriyoruz.  İlgili müdür yardımcısı, öğrenci ve psikologla grup konuşması gerçekleştiriliyor.  Geçen sene sürekli uyuyan ve okula defter ve kitap getirmeyen bir öğrencimiz saygısız davranışlarda bulunmaya başladı.  Ailesiyle görüşmek istediğimi söylediğimde ise bana ‘aile mi var ki gelsin hocam’ cevabını verdi. Bu cevap üzerine çocuğumuzla dışarıda uzun süreli birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Yeni nesil gençlerimiz oldukça kırılgan bir yapıdalar ve kendilerine en çok saygı gösterilmesini istiyorlar” dedi.  

YENİLİKÇİ RUH

Sarıçam, Büyük Önder Atatürk’ü örnek alan eğitmenlerin çağa uyum sağlamış, çağı yönlendiren gençler ve aydın din adamları yetiştirmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyerek, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha iyi imkanlarla yetiştirip, düşünce ufku ve yenilikçi ruhu açık Türkiye Cumhuriyeti’nin çıtasını daha yükseklere taşıyan bireyler olması için öğretmenleri ve idarecileriyle özverili bir şekilde tüm azmimizle çalışmaktayız. Niyazi Memur Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca lise mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır,  hayatı aydınlatan, bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız. Bu amaç uğrunda emeği geçen tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

POZİTİF DÜŞÜNME

Bilgiyi tüm insanlık yararına kullanan, pozitif düşünen, ürettiği değerlerle ülkesini temsil eden bireyler yetiştirmek üzere görev yaptıklarının bilincinde olduklarını söyleyen Sarıçam, şu ifadeleri kullandı: “Ezber bilgilerin aktarıldığı değil, sorgulama esaslı bilgi edinme ve bilgiye ulaşma yollarının öğretildiği eğitimden yanayız. Görevimizi yaparken ülkemizin geleceği olan gençlerimizin düşüncelerine önem veriyor ve gelişme ve ilerlemeden hareketle yenilikleri ve bilgiyi destekliyoruz. Bizim için karar alma sürecinde esas olan katılımcılık ve eşitlik. Tüm personelimizin bu hedeflere ulaşılabilmesi ve hedeflerden sapma olmaması için elinden gelen gayreti göstereceğini umuyoruz.”

OKUL TARİHÇESİ

Karşıyaka İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının 11.05.1977 tarih ve 8327 sayılı olurları ile 05.10.1977 tarihinde bugünkü Kazım Dirik İlköğretim Okulunun eski binasında eğitim-öğretime açılmıştır. Okulumuz Karşıyaka İmam Hatip Lisesi, hayırsever Merhume Sakize Lahur tarafından bağışlanan Karşıyaka Dedebaşı mevkiinde 62 pafta,132  ada, 90 parselde kayıtlı 6341 m2’lik arsa üzerine bakanlığımızın 21 derslikli tıp projesine uygun olarak okulumuz Koruma Derneği tarafından 21.07.1988 tarihinde temeli atılmak suretiyle yaptırılmış,1990-1991 eğitim-öğretim yılında bu binamıza taşınılmıştır. Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi ise, 1996-1997 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.“Karşıyaka İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü” adıyla birleştirilmiş müdürlük olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etmiştir. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında Hayırsever Niyazi Memur tarafından yaptırılan ek bina ile isim değişikliği de yapılmış olup, Karşıyaka Niyazi Memur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Haber Merkezi