- Ekonomi
- 23.12.2025 12:04
ESBAŞ aşçılarından uluslararası arenada büyük başarı
ESBAŞ Gıda İşletmeleri, İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde büyük başarıya imza attı. Aşçıları, 22. Uluslararası Yemek Yarışması’nda 8 altın madalya ve 2 altın kupa kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : BÜLTEN
İstanbul, 17-20 Aralık tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde ESBAŞ Gıda İşletmeleri büyük bir başarıya imza attı. Dünya Aşçılar Birliği ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen prestijli yarışmada, 11 farklı ülkeden bin 450 katılımcı yer aldı. ESBAŞ’ın deneyimli aşçıları, Modern Türk Mutfağı, Restoran Tatlı Tabağı, Ustalar Balık Tabağı ve Modern Cuisine gibi kategorilerde toplam 8 altın madalya ve 2 altın kupa kazanarak organizasyonun en başarılı ekiplerinden biri oldu. Özellikle, ESBAŞ aşçılarından Görkem Karip, Yılın Altın Türk Şefi kategorisinde ödül alırken, ekip olarak yarıştıkları Grand Prix Kapalı Kutu kategorisinde de altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Ekip arkadaşları Mustafa Göksü ve Süleyman Kurkutan da yarışmada dikkat çeken performanslarıyla madalyalara sahip oldular.
ŞEFLER JÜRİ KOLTUĞUNDAYDI…
Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Uluslararası Jüri Ünvanı almaya hak kazanan ESBAŞ şefleri Ahmet Çavuşoğlu ve Nur Biçimveren Ertaş, 22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali Yemek Yarışması’nda jüri üyesi olarak görev aldı. Türk ve yabancı jüri üyeleriyle birlikte birçok kategoride değerlendirmelerde bulunan ESBAŞ’lı şefler, profesyonel bakış açılarıyla yarışmaya önemli katkı sundu. Bu gelişme, ESBAŞ Gıda İşletmeleri’nin yalnızca ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı kazanan bir ekip olmadığını; aynı zamanda gastronomi alanında değerlendiren, yön veren ve eğitici bir güç olarak da öne çıktığını bir kez daha ortaya koydu.
GÜÇLENEN GASTRONOMİ VİZYONU
Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve günlük 25 bin kişiye yemek üretimi gerçekleştiren ESBAŞ Gıda İşletmeleri, yıl boyunca menülerini dünya mutfaklarından seçilen özgün ve nitelikli lezzetlerle zenginleştirmeye devam ediyor. Türk mutfağının köklü mirasını merkezine alan ESBAŞ, aynı zamanda dünyanın önde gelen mutfak kültürlerini de Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına ve mutfak ekiplerine workshoplar, eğitim programları ve kurum içi yarışmalar aracılığıyla aktarıyor. Uluslararası başarılarla desteklenen bu yaklaşım, ESBAŞ Gıda İşletmeleri’nin kalite, sürdürülebilirlik ve gastronomi kültürünü geliştirme vizyonunu güçlü biçimde yansıtan önemli bir unsur olarak öne çıkıyor.
Kaynak : BÜLTEN