2. Ulusal Sütçülük Kongresi Ege’de

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde “2. Ulusal Sütçülük Kongresi” yapılacak


  • Oluşturulma Tarihi : 17.04.2019 07:28
  • Güncelleme Tarihi : 17.04.2019 07:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
2. Ulusal Sütçülük Kongresi Ege’de haberinin görseli

Ziraat Fakültesi Prof.Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda yapılacak etkinliğe, özel sektör temsilcilerinin ve bilim insanlarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. İki gün sürecek olan kongre kapsamında toplam 10 oturum gerçekleşecek. Kongre konularında tecrübeli olduklarını belirten 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Düzenleme Kurulu ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı Vekili Prof.Dr. Harun Raşit Uysal, “İnsanlar için vazgeçilmez olan gıda ve gıdanın önemli bir bölümünü oluşturan süt üretiminin sürdürülebilirliği toplumların sağlığı ve geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Diğerlerine nazaran üretim risklerinin daha fazla olduğu süt ve süt ürünleri sektörü; hava koşulları, küresel iklim değişikliği, çevre, enerji, tüketici tercihleri, hammadde maliyetleri, piyasa koşulları ve teknoloji düzeyi gibi parametrelerin etkisinde kalan dinamik bir yapıdır. Bu nedenle sektöre yönelik politika ve stratejilerin yapılacak olan kongre, sempozyum, çalıştay gibi organizasyonlarla kısa ve uzun vadede oluşturulması ve güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla düzenlenen ‘2. Ulusal Sütçülük Kongresi’, süt bilimi ve teknolojisindeki yeni gelişmelerin ve ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette ve sürdürülebilirlikte başarılı olabilmesi için izlenmesi gereken stratejilerin tartışılacağı bir platform olacaktır” diye konuştu. Ege Ajans