İzmir’in “Meksika sınırı” var!

Farklı mekanlara ev sahipliği yapan Alsancak’a bir yenisi daha eklendi. Meksika Sınırı’nda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Van kahvaltısından tutun da reyhan şerbetine kadar pek çok lezzet mevcut


  • Oluşturulma Tarihi : 02.06.2019 07:52
  • Güncelleme Tarihi : 02.06.2019 07:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İzmir’in “Meksika sınırı” var!

BURCU YANAR/ÖZEL HABER
Birçok farklı mekana ev sahipliği yapan Konak İlçesi’nin kalbi Alsancak, bir yenisine daha kapılarını açtı. Erdal Gezici’nin fikri ile Kerem Taştan ve Ali Yalçınkaya olmak üzere 3 arkadaş tarafından kurulan Meksika Sınırı sizlere Van kahvaltısından tutun da reyhan şerbetine kadar İzmir’de bulamayacağınız lezzetlerin kapılarını aralıyor. Erdal Gezici hayalini kurduğu mekanı açmış olmanın sevincini yaşarken kuruluş hikayesini ise şu sözlerle anlatıyor: “Ben aslen Vanlıyım. İzmir’e üniversite okumak için gelmiştim. 2009 yılında 9 Eylül Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne başladım. Okul hayatı bittikten sonra bir süre çeşitli işler yaptıktan sonra sabah 8 akşam 5 düzenine uyum sağlayamayacağımı düşünerek kendimce bu düzeni yıkmak istedim. Buna hapsolmak bana göre değildi ve hiçbir zaman istemedim. Uzun çalışma süreleri, kendinize zaman ayıramamak, arkadaşlarınıza, ailenize sevdiklerinize zaman ayıramıyor olmak ve hep yorgun hissetmek insanda ciddi travmalara sebep oluyor. Tüm bunlardan sonra hep aklımda var olan bu kafe fikrini hayata geçirmeye karar verdim. Okumayı çok sevdiğim için de konsept olarak ortaklarımızla birlikte kitap kafe konseptini belirledik. 90 metrekarelik tarihi bir Rum evi olan bu mekanda hayalini kurduğumuz işletmeyi nihayet hayata geçirdik.” Kafenin bir özelliğinin de sokaktaki kafeler içerisinde bulunan tek kadın aşçıyı bünyesinde barındırdığını ifade eden Gezici, “Mutfağa kadın eli değdiğinde daha temiz düzenli ve içe sinen bir şey oluyor” dedi.



NEDEN MEKSİKA SINIRI?
Bu yaşına kadar Meksika’ya hiç gitmediğinin de altını çizen Gezici, “Bir gün belki bir kaktüsün gölgesinde orada dinleniriz” diyerek mekanın adını neden Meksika Sınırı olduğunu da anlattı. Gezici, bunun aslında politik bir söylem ve hayatlarıyla bağdaştırılan bir kavram olduğunu ifade ederek “Bu ismi 3. ortağımız olan Ali Yalçınkaya buldu. Meksika dünya çapında akılda kalıcı, simge bir ülke olma özelliğine sahip ve biraz da yoksulluğun sembolü aslında. Meksika Sınırı biraz da politik bir söylem. O vurgu bizim için çok önemli çünkü Meksika, burjuva ile işçi sınıfının arasında kalan bir yer. Sınırın bir tarafı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yani devasa bir burjuvazi, sınırın öte tarafı ise birçok fakirliğin yaşandığı, suçların neredeyse resmileştirildiği bir ülke olan Meksika. Bizim hayatımız da biraz buna benzediği için bu isim hepimiz tarafından kabul gören bir fikir oldu” diye konuştu.



MENÜDE NELER VAR?
Diyarbakır yöresinde çok meşhur olan reyhan otu şerbetinin de menüdeki yerini aldığını vurgulayan Gezici, “Biz üç arkadaş da Doğu ve Güneydoğu yöresinde büyüdüğümüz için oradaki lezzetleri buraya taşımak istiyoruz. Bunlar sadece Reyhan Otu Şerbeti ile sınırlı değil. Menengiç kahvesi, Süryani kahvesi, dünyaca ünlü Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Van kahvaltısı gibi pek çok lezzete yer vereceğiz. Ayrıca tüm yemelerin yanında misafirlerimize keşkek sunacağız. Tabi tüm bunların yanında Meksika acısını da yemeklerimize dahil edeceğiz” diye belirtti. Gezici son olarak; “Alsancak’a yolu düşen herkes Meksika Sınırı’ndan bir kez olsun geçsin. Aradaki farkı mutlaka göreceklerdir” diyerek sözlerine son verdi.


 

Haber Merkezi