- Gündem
- 11.05.2025 23:35
Soylu Anaokulları Plus’ın minik öğrencileri Köstem Organik Zeytin Çiftliği’nde düzenlenen mini hasat şenliğinde hem zeytinindalından sofraya nasıl ulaştığını öğrendi hem de dalından zeytin toplamanın mutluluğunu yaşadı
Soylu Anaokulları Plus ile İzmir Lezzet Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği şenlikte öğrenciler ilk olarak kendileri için ayrılan bölümde dalından zeytin topladılar. Ardından müze bölümüne geçen minik öğrenciler, emekli öğretmen Güler Köstem’den zeytinin tarihte hangi araçlarla, nasıl değerlendirildiğini öğrendiler. Son olarak atölye bölümünde topladıkları zeytinleri kavanozlara doldurup tuzlayan çocuklar bir ay sonra yemek için evlerine götürecekler. Soylu Anaokulları Plus’ın kurucusu Dilek Soylu, çocukların doğada vakit geçirirken aynı zamanda zeytin ağacını, meyvesini, tarımda insan emeğinin önemini, tarihini ve zeytinin ağaçtan sofraya kadar olan serüvenini yaşayarak öğrenmiş olduklarını ifade etti. HABER MERKEZİ