- Gündem
- 16.06.2025 18:21
Op.Dr. Zafer Beken, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesinin davetlisi olarak “Yaşam Kalitesinde Sağlıklı Olmak” konulu bir seminer verdi
Sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz kurallarını ve fonksiyonel tıbbı anlatan Op.Dr. Beken, sağlıklı ve riskli gıdalar üzerinde durdu. Yediklerimizin yaşam kalitemizi belirlediğini söyleyen Op.Dr. Beken, tüketilmesi gereken sağlıklı gıdalardan örnekler verdi. Op.Dr. Beken, sebze, meyve, balık, et, kuruyemiş, bitkisel protein gibi yiyeceklerin daha çok tüketilmesi gerektiğini belirtti. Sebzelerin çiğ ve az pişmiş olarak tüketilmesini öneren Op.Dr. Beken, tüketilmesi gereken sebzeleri brokoli, lahanagiller, semizotu, dereotu, kırmızı pancar, pazı, enginar, domates, salatalık, maydanoz ve diğer doğal yetişmiş sebzeler olarak sıraladı. İHA/İZMİR