- İzmir
- 21.10.2025 17:13
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Fonksiyonel Beslenme söyleşisi
Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karaot Yerel Tohum Derneği iş birliği ile gerçekleşen ‘Temiz Gıdalarla Fonksiyonel Beslenme’ söyleşisindetemiz gıdaya erişim, sağlıklı nesiller ve toplumsal bilinç söyleşide masaya yatırıldı
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : BÜLTEN

Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karaot Yerel Tohum Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Temiz Gıdalarla Fonksiyonel Beslenme” söyleşisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Söyleşide konuşan Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, katkısız ve yerel gıdaların sağlığa etkilerini vurgularken, bilinçli tüketimin üretim süreçlerini dönüştürebileceğine dikkat çekti.
“Yerel üretimin korunması hem bugünün hem geleceğin sağlığı için büyük bir adım”
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yürütülen çalışmalardan övgüyle söz eden Harzadın, bu projeyi hayata geçiren Efes Selçuk Belediyesi’ne ve Karaot Yerel Tohum Derneği’ne teşekkür etti. Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın; “Tüketicilerin bilinçli tercihlerinin üretim süreçlerini dönüştürebileceğini biliyoruz. Kaliteli yiyecekler yersek iyi çalışan hücrelerimiz olur. Aslında ne yiyorsak oyuz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, “Temiz gıdaya erişim ve yerel üretimin korunması hem bugünün hem geleceğin sağlığı için büyük bir adım” dedi.
“Bugün yediğimiz yiyecekler torunlarımızın sağlığını belirliyor”
Beslenmenin yalnızca karın doyurmak olmadığını, sağlığı doğrudan etkileyen bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Harzadın; “Bugün yediğimiz yiyecekler torunlarımızın sağlığını belirliyor. Beslenmek aslında son derece ciddi bir konu. Yediğimiz besinler içi boş, yüksek kalorili ve hücrelerimizi beslemeyen hale geldiğinde besin açıkları oluşuyor. Dünya obezite haritasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Unutmayalım ki besinler ilacımız olmalı” ifadelerini kullandı.
Büyük ilgiyle takip edilen söyleşinin sonunda katılımcılar Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın’a sağlıklı beslenme ve üretime dair sorularını sordular.
Kaynak : BÜLTEN