Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 11. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 11. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 21 Mart 2024 Perşembe günü orucun onbirinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 11. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
500 g brokoli
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
2 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Brokoliyi temizleyip yıkayın, patatesi küp küp doğrayın, havucu halka halka dilimleyin ve soğanı doğrayın. Tüm bu sebzeleri bir tencereye koyun.
Üzerini geçecek kadar su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırarak beşamel sosu pişirin.
Sebzeleri beşamel sosun üzerine ekleyin ve haşlama suyunun yarısı kadarını tencereye alarak blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar güzelce ezin.
Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek ayarlayın. Tuz ve karabiber ekleyin ve 3-4 dakika kadar kaynatın.
Son olarak çorbanın süt kremasını ekleyin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
Malzemeler:
Yarım kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak, bulguru birkaç su ile durulayın ve suyunu süzün.
Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. Ateşi yükseğe yakın bir seviyeye getirin. Yağlar hafifçe kızdıktan sonra tel şehriyeyi ekleyin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Bulguru ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ve damak zevkinize göre tuzu ekleyin. Eğer varsa tavuk suyunu tercih edebilirsiniz, bu pilava lezzet katar.
Pilavı pişirmek için kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde, tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Suyunu çeken ve bulgur tanelerinin piştiği zaman altını kapatın. Tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatın. Pilavı 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
1 adet kırmızı biber
4-5 adet kornişon turşu
Dereotu
1 avuç ceviz
1 kutu konserve mısır
Nar ekşisi
Zeytinyağ
Yapılışı:
Kırmızı biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayın. Eğer kornişon turşularınız küçükse, 10 adet kornişon turşu kullanmalısınız.
Güzelce kıyılmış dereotunu karıştırma kabına ekleyin.
Cevizi ve konserve mısırı da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
Son olarak, üzerlerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek tekrar karıştırın.
Malzemeler:
300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Öncelikle margarini veya tereyağını bir tavada eritin.
Bir karıştırma kabına erimiş yağı, sütü, şekeri ve kakaoyu alarak güzelce karıştırın.
Kırdığınız bisküvileri bu karışımın içine ekleyin. İsteğe bağlı olarak ceviz, fındık veya Antep fıstığı gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
Daha sonra bisküvileri ezmemeye özen göstererek karışımı iyice harmanlayın.
Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve güzelce yayın. Üzerini streç film ile kaplayın.
Streç folyo arasına alarak, elinizle rulo şeklini verebilirsiniz veya kalıba bastırarak düzgün bir şekil almasını sağlayabilirsiniz.
Mozaik pastanın kalıba yerleşmesi için üzerine hafifçe bastırın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen pastayı dilimleyerek istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ