Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 10. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 10. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 20 Mart 2024 Çarşamba günü orucun onuncu gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 10. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 çay bardağı tel şehriye
2 adet domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
Yapılışı:
İlk olarak, bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın ve eritin. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Salça güzelce kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin ve domatesler pişene kadar kavurmaya devam edin. Domatesler kavrulup suyunu çektikten sonra naneyi, tuzu ve ardından suyu ekleyin. Su kaynamaya başladığında ocağı orta ateşe alarak şehriyeleri ekleyin. Ara sıra karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbayı kaynatın. Şehriyeler piştikten sonra, domatesli şehriye çorbası servise hazır olacaktır.
Malzemeler:
2 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 kilogram ayıklanmış bezelye
2 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2,5 su bardağı sıcak su
Az sıvı yağ
Yapılışı:
İlk olarak, soğanları yemeklik doğrayın ve az miktarda sıvı yağda (yaklaşık 3-4 kaşık) kavurun. Patatesleri, havuçları ve bezelyeleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğanlar kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika boyunca karıştırın. Daha sonra patatesleri, havuçları ve bezelyeleri ekleyin. Tuz ve pul biberini de atarak birkaç dakika daha karıştırın. Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve yemeği kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, yemeğiniz servise hazır olacak.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Pirinci bol su ile yıkayın ve uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Bu işlem pirincin nişastasını giderecek ve suyun berrak olmasını sağlayacaktır.
Bir tencerede tereyağını eritin ve suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinçleri 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeterince kavrulduğunu, tane tane dökülmeye başladığını görebilirsiniz.
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise, su ile karıştırmanızı tavsiye ederim. Ancak yağlı değilse, tamamı tavuk suyu ile pişirmek daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.
Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişirin. Üzeri göz göz olduğunda, yani suyunu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda, ateşi kısın. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 büyük bostan patlıcanı
1. 5 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak, patlıcanı közleyin. Bunun için bir köz tavası veya fırın kullanabilirsiniz. Közlediğiniz patlıcanı soyup küçük küçük doğrayın. Bir tabağa alıp üzerine isteğinize göre sarımsağı tuz ile dövüp ekleyin. Sonra kıvamınıza göre yoğurt ekleyin, tavsiyem süzme yoğurt kullanmanız. Hepsini güzelce karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Malzemeler:
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yapılışı:
Öncelikle, orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alın ve karıştırın. Bu karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En sonunda tereyağını ve vanilyayı ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
Daha sonra, orta boy bir alüminyum tepsiye bol miktarda tereyağı sürün ve tepsiye yaklaşık 3 yemek kaşığı şeker serpin. Şekerin her yerde eşit şekilde dağıldığından emin olun.
Sonrasında, pişmiş muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Bu süreç yaklaşık 25-30 dakika sürer; önemli olan, tepsiyi sürekli çevirerek ve kenar kısımlarının da pişmesine özen göstererek kontrolü elinizde tutmaktır. Muhallebinin biraz dibi tuttuğunda kokusu çıkacak, bu durumda hemen ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi soğuduktan sonra, 1-2 saat buzdolabında bekletin. Ardından istediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ