Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi: Gelinim Mutfakta Artvin mantısı (Hıngel) nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta hayranlarının dört gözle beklediği Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi sonunda paylaşıldı. 18 Mart Pazartesi günü ekrana gelen 1346. bölümde, şovun yıldızı Artvin Mantısı (Hıngel) oldu. Türk mutfağının gözde lezzetlerinden Artvin Mantısı (Hıngel)’nın adım adım nasıl yapıldığını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta'nın Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 18.03.2024 11:55
  • Güncelleme Tarihi : 18.03.2024 08:55
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi: Gelinim Mutfakta Artvin mantısı (Hıngel) nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi geldi. Milyonların severek takip ettiği Gelinim Mutfakta 1346. bölüm yıldızı Artvin Mantısı (Hıngel) oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) püf noktalarını sizler için derledik. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan evde Artvin Mantısı (Hıngel) yapmanız için gerekli malzemeleri sıraladık. Pratik Artvin Mantısı (Hıngel) nasıl yapılır sorusunun yanıtı geldi. İşte 18 Mart 2024 Pazartesi Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi..

Artvin Mantısı (Hıngel) malzemeleri

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 500 g kavurma

ARTVİN MANTISI (HINGEL) NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle, un, su ve tuzdan oluşan hamuru yoğuralım ve mantı hamuru kıvamına gelene kadar iyice yoğuralım. (Hamurun sertliğine göre su miktarını ayarlayabilirsiniz).
  • Elde ettiğimiz hamuru isterseniz büyük bir parça halinde açıp, çaydanlık kapağı gibi bir araçla küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • İsterseniz de hamuru ayrı ayrı küçük parçalar halinde açabilirsiniz. Sonuç olarak, yaklaşık on santimetre çapında ince bir hamur elde etmiş olmalıyız.
  • Kavurmayı ince doğrayın ve hamurların içine yerleştirin. Hamuru yarım ay şeklinde katlayarak ağzını sıkıca kapatın.
  • Kenarları kapattıktan sonra, haşlarken içine su girmeyecek şekilde bükelim. Hazırladığımız mantıları kanayan tuzlu suda haşlayalım. Pişen mantıları servis tabağına alalım.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ