Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? Diye düşünenler 8. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 8. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 18 Mart 2024 Pazartesi günü orucun ikinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 8. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Tuz
Yapılışı:
Ezogelin çorbası yapmak için öncelikle düdüklü tencerede rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
Orta ateşte, soğanların diriliğini kaybetmesine izin vererek, yakmadan kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulunca nane, kırmızı biber ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Birkaç karıştırdıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Başka bir yerde kaynamakta olan yaklaşık 2 litre suyu düdüklünün içine boşaltıyoruz.
Düdüklünün kapağını kapatıp düdüğünü takarak 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapılabilir, ancak pişme süresi biraz daha uzun olacaktır (yaklaşık 30-40 dakika).
Malzemeler:
600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
½ su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Servisi İçin:
¼ demet maydanoz
Yapılışı:
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve içine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ekleyin.
Orta ateşte tavuklar renk alıp suyunu çekene kadar kavurun.
Köri sosu için, başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkıp rengi dönene kadar karıştırarak kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Ardından sıcak suyu, köriyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
Hazırladığınız sosu kavrulan tavuklara ekleyin ve iyice karıştırın. Pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
Son olarak ince kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ekleyin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Malzemeler:
1 paket makarna
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Su
Yapılışı:
Öncelikle tencereye su koyuyoruz. Kaynayınca içine bir miktar tuz atıyoruz.
Biraz daha kaynadıktan sonra içine makarnayı atıyoruz. Makarna istediğiniz kıvama gelince süzgeçe alıyoruz.
Tencereye sıvı yağı, tereyağını koyduktan sonra makarna ile beraber 1-2 dakika karıştırıyoruz.
Makarna hazır olunca servis ediyoruz.
Malzemeler:
6 yaprak Akdeniz yeşilliği
4 adet cherry domates
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Sosu İçin:
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yeşillikleri iyice yıkayın ve sirke içinde bekletin. Ardından nazikçe kurulayın ve parçalara ayırarak bir kaba yerleştirin. Domatesleri ortadan kesin. Sosu bir kapta karıştırın. Yeşilliklerin üzerine ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Son olarak peynir küplerini ekleyin.
Malzemeler:
300-350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)
Yapılışı:
Muhallebili kadayıf tatlısının yapımına kadayıfı kavurarak başlayalım. Kadayıfı inceltin (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Bir teflon tencerede ya da geniş bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri ekleyip kadayıf pembeleşene kadar kavurun. Son olarak cevizi ekleyin ve bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın. (Kadayıflar ocaktan alındıktan sonra tencerede bırakılırsa kızarmaya devam eder, bu nedenle karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumaya bırakın).
Şimdi tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra 3 dakika kadar daha ocaktan alıp 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar 4-5 dakika çırpın.
Hazırladığınız kremayı ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim. Yaklaşık 30 cm çapında bir borcama kızarttığınız kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli bir kalıp da kullanabilirsiniz. Tatlıyı soğumaya bırakın ve oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabına koyun. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ