Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç tarifi: Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç nasıl yapılır?

Günün yemeği olarak Gelinim Mutfakta programında Kanal D ekranlarında Kızartılmış güllaç tarifi verildi. Ramazan'ın beşinci gününde akşam için kızartılmış güllaç yapmak isteyen izleyicilerin merakı arttı. Gelinim Mutfakta'nın Kızartılmış Güllaç tarifi nasıl yapılır, detaylarıyla görmek için izleyiciler aramalarını hızlandırdı. İşte Kızartılmış Güllaç tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.03.2024 12:01
  • Güncelleme Tarihi : 15.03.2024 09:01
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç tarifi: Gelinim Mutfakta Kızartılmış Güllaç nasıl yapılır? haberinin görseli

Gelinim Mutfakta'nın son tarifi Kızartılmış Güllaç oldu. 15 Mart 2024 Cuma günü ise yıldızı Kızartılmış Güllaç tarifi ile parladı. Yeni bölümde gelinlerin ödevi Kızartılmış Güllaç oldu ve bu lezzeti unutulmaz kılan detayları sizler için araştırdık. Türk mutfağının sevilen tatlarından biri olan Kızartılmış Güllaç nasıl yapılır sorusunun detaylarını sizin için derledik.

Kızartılmış Güllaç

KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ MALZEMELERİ

4 güllaç yaprağı

2 su bardağı süt

2 paket vanilya

1 su bardağı ceviz içi

2 yumurta

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı

Kızartılmış güllaç nasıl yapılır?

Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve ardından soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede süt ve vanilyayı kaynatmadan ısıtın.

Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsiye yerleştirin. Kepçe yardımıyla üzerlerine süt gezdirerek yumuşatın.

Her bir güllaç yaprağının üzerine 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip, kalın rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın.

Hazırladığınız güllaç rulolarını önce çırpılmış yumurtaya, sonra kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartın.

Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve ardından servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ