Sayfa Yükleniyor...
Sofraların en sevilen yemeklerinden biri olan dolma, Gelinim Mutfakta’nın eşsiz dokunuşuyla sofralara lezzet kazandırmak için hazır. Binlerce izleyicinin yapmak için heyecanlandığı Gelinim Mutfakta soğan dolması tarifi: Gelinim Mutfakta Soğan Dolması nasıl yapılır? İşte detaylar…
Gün boyunca ekran başında büyük bir ilgiyle takip edilen ve gündüz kuşağının vazgeçilmez programlarından biri olan Gelinim Mutfakta, izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Gelinim Mutfakta’nın bugünkü programında, gelinler her zaman olduğu gibi yaptıkları yemekle beğeni kazanabilmek için büyük bir çaba sarf etti. Program, 6 sezondur yayında ve binin üzerinde bölümle izleyicilere keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor. 13 Mart 2024 tarihli yayınında ise soğan dolması tarifi ekrana taşındı. Gelinim Mutfakta soğan dolması tarifi: Gelinim Mutfakta Soğan Dolması nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Gelinim Mutfakta soğan dolması malzemeleri:
Soğan (4 adet büyük boy)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
İç harcı için:
Soğan (1 adet küçük boy)
Kıyma (250 gram)
Pirinç (1 su bardağı)
Sarımsak (1 diş)
Salça (1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Pul biber (1 buçuk tatlı kaşığı)
Kekik (1 tatlı kaşığı)
Salçalı sos için:
Domates salçası (3 yemek kaşığı)
Sıcak su (1 buçuk su bardağı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Soğan dolması tarifi:
İlk olarak, bir adet soğanı kenara ayırın.
Diğer soğanların başlarını kesin ve dış kabuklarını soyun.
Soğanları dikey olarak yarıya kadar kesin, ancak araları açılmadan tuzlayın.
Bir tencereye az miktarda su koyun ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış soğanları alıp, yaprak yaprak ayrılacak şekilde nazikçe ayırın.
Diğer soğanı ince doğrayın ve bir kaba alın.
İç harcı için pirinç, kıyma, salça, sarımsak, tuz, pul biber, kekik ve suyu karıştırın.
Hazırlanan iç harcı, büyük soğan yapraklarının içine yerleştirin ve sıkıca sarın.
Dolmaları bir tencereye dizin.
Salçalı sos için domates salçası, sıcak su ve tuzu karıştırın ve dolmaların üzerine dökün.
Kısık ateşte suyunu çekip içindeki yağı salıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ