Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? diye düşünenler 3. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 3. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 13 Mart 2024 Çarşamba günü orucun üçüncü gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan tatlıya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 3. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı
kuru nane
Yapılışı:
Yayla çorbasını pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından 1 yumurta sarısını karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. 6 su bardağı soğuk suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynatın.
Bu sırada ayrı bir tavada 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Üzerine 1 yemek kaşığı kuru naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün. Pul biberi ve tuzu da ekleyin. Güzelce karıştırıp ocağın altını kapatın.
Malzemeler:
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber
Kıymalı Harç İçin:
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Patlıcanları çizgili şekilde soyun ve yağ çekmemesi için tuzlu suda yarım saat bekletin. Ardından iyice yıkayıp suyunu havlu ile kurulayın ve az yağda kızartın. Aynı şekilde 3 adet biberi de yağda kızartın.
Sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri ile sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Küp küp doğradığınız 2 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyin. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip 5 dakika kaynatın.
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın. Daha sonra malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domateslerden ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığınız biberlerden birer tane ekleyin.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak su ile ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmaması için üzerine dökmeyin. Sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürerek 20-25 dakika pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta da yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecek.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Bulgur pilavı için ilk olarak soğanları ince kıyın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz daha kavurun. Sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin ve iyice kavurun.
Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve ardından sıcak tavuk suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tuzunu ekleyip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra ocağı kapatın ve pilavın üzerine havlu kağıt koyarak 10 dakika dinlendirin. Bu süreçte pilav dinlenecek ve kıvamını alacaktır. Sonrasında pilavınız servise hazır.
Malzemeler
Cacık Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyükçe salatalık
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
Zeytinyağı
Dereotu
Yapılışı:
Salatalıkların kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla bir kap içine rendeleyin. Geniş bir kasede yoğurdu ve soğuk suyu tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine rendelenmiş salatalıkları ekleyerek karıştırın. Sonrasında tuz ve naneyi ilave ederek tekrar karıştırın. Dilerseniz taze nane kullanarak da bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız cacığı servis kaselerine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Elde karıştırma kabına 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağı aktarın. Ardından yoğurdu ekleyin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Unu azar azar ilave ederek karıştırın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Tatlınız hala sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ