İftar sofralarınızın ana yemeği! Patlıcanlı lazanya nasıl yapılır?
İftar sofralarınız için lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarif tam sizin için… Patlıcanlı lazanya nasıl yapılır? İşte tarif…
İftar sofralarına lezzetli bir alternatif arayanlar için, doyurucu ve nefis bir seçenek olan patlıcanlı lazanya tarifi, hem pratik hazırlanışı hem de göz alıcı sunumuyla sofraları şenlendiriyor. Peki, patlıcanlı lazanya nasıl yapılır? İşte lezzetli yemeğin tarifi…
Patlıcanlı Lazanya Malzemeleri
- 500 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dilim kereviz
- 2 adet havuç
- 2 domates konservesi
- 1 paket domates suyu (500 gram)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 400 gram kaşar veya mozarella rendesi
- 2-3 patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 defne yaprağı
- 6 yaprak fesleğen
- 1 paket lazanya makarnası
PATLICANLI LAZANYA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Büyük bir tencerede, kıymayı farklı yağlarla kavurun; aynı anda, soğanı, kerevizi ve havuçları rondoda iyice çekip kıymaya ekleyin. Yaklaşık 3 dakika boyunca karışımı kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ve domates suyunu ekleyin. Sarımsakları ezin, baharatları ekleyin, ardından kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Son olarak, içine doğranmış fesleğenleri ekleyip tencereyi ocaktan alın.
- Patlıcanları yıkayıp soyun, uzun şeritler halinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla üç yemek kaşığı zeytinyağını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Büyük bir dikdörtgen borcama veya küçük bir tepsiye, ilk katmanı oluşturacak şekilde sosu dökün ve tepsi tabanına yayın. Sonra makarnaları düzgün bir şekilde yerleştirin. Bu işlemi üç kat olacak şekilde tekrarlayın: makarna, kıymalı harç, rendelenmiş kaşar peyniri ve en üstte patlıcanlar.
- En üst kata sosu ekledikten sonra üzerine bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
HABER MERKEZİ