Sayfa Yükleniyor...
Adıyla, tadıyla karşınızda ağızlarda dağılan Türk kahveli kek tarifi….
Geleneksel kek tariflerinden sıyrılarak Türk kahvesiyle zenginleşen bu lezzetli tatlı, kahve tutkunlarının favorisi olmaya aday. Yoğun kahve aroması ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeken Türk kahveli kek hem misafirlerinizi hem de ailenizi cezbedecek bir tat olarak kendini gösteriyor. İçindeki Türk kahvesiyle benzersiz bir lezzet sunan bu tarif, kahve severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. Evde kolayca hazırlanabilen Türk kahveli kek tarifi, sofraları şenlendirmeye ve kahve keyfinizi taçlandırmaya hazır!
Türk kahvesinin enfes tadı, kek yumuşaklığı ile buluşuyor. İşte nefis bir Türk kahveli kek tarifi:
Türk kahveli kek malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı vanilya özütü
Türk kahveli kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Kremsi bir kıvam alana kadar çırpma işlemini sürdürün.
Sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyin, ardından karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu ekleyin, iyice karıştırın.
Kahveyi ekleyin ve homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Vanilya özütünü ekleyin ve çırpın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika ya da kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bu nefis Türk kahveli keki, yanında bir fincan Türk kahvesiyle veya sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ