Sayfa Yükleniyor...
Hem tadı hem de görüntüsüyle deneyen herkesten tam not almayı başaran fındık lahmacun tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
Geleneksel lahmacunun lezzetini sağlıklı bir şekilde yeniden yorumlayan bu tarif, tam buğday unu ve fındık içiyle hazırlanıyor. Deneyen herkese hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunan ve evde kolayca hazırlanabilen fındık lahmacun tarifi nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Fındık lahmacun, lahmacun sevenlerin gözde lezzetlerinden biri olarak kendini gösteriyor. İşte severek tüketeceğiniz fındık lahmacun tarifi:
Fındık lahmacun malzemeleri:
Hamur için:
2 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
200 gram kıyma
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı fındık (iri çekilmiş)
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber (isteğe bağlı)
Fındık lahmacun yapımı:
Hamur için, unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.
Ilık su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ardından üzerini örtün ve yarım saat dinlendirin.
İç harcı için, domatesleri rendeleyin. Yeşil ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
Kıymayı bir tavada kavurun. Ardından rendelediğiniz domatesleri, doğradığınız biberleri ve sarımsakları ekleyin. Salçayı da ekleyerek biraz daha kavurun.
İçerisine sütü ilave edin ve kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Son olarak iri çekilmiş fındıkları ekleyin. Baharatları da ekleyerek karıştırın.
Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zeminde merdane yardımıyla açın.
İnce bir şekilde açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, lahmacunlar altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Fındık lahmacun, yoğurt veya salata eşliğinde servis edilebilir.
Afiyet olsun!
Fındık lahmacun yanında sıklıkla tüketilen bazı ürünler bulunur. Bu ürünler; yoğurt, yeşillik, turşu, zeytin ve acılı soslar olarak karşımıza çıkar. İçecek olarak ise genellikle ayran ve acılı ya da acısız şalgam suyu tercih edilir.
HABER MERKEZİ