Sayfa Yükleniyor...
Görüntüsüyle ayrı tadıyla ayrı mutluluk veren gül tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar…
Türk ve Orta Doğu mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan gül tatlısı, her dönemde tatlı tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. İncecik hamurların arasına serpiştirilen ceviz veya fındık ile harmanlanan bu lezzet, şerbetle buluşarak özel bir tat oluşturuyor. Görüntüsüyle de adeta bir gülü andıran bu tatlı, özel günlerde ve davet sofralarında sıkça tercih ediliyor. Gül tatlısı hem görsel şölen sunmasıyla hem de eşsiz lezzetiyle sofralara renk katıyor. Gül tatlısı nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Gül tatlısı, özellikle görüntüsüyle pek çok insanın ilgi odağı olmayı başarıyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı olan gül tatlısı nasıl yapılır, birlikte göz atalım.
Gül tatlısı malzemeleri:
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
1 su bardağı sıcak su
Gül yaprakları (mümkünse organik olanlar tercih edilmelidir)
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Gül tatlısı tarifi:
Gül tatlısı yapmak için ilk aşama şerbetin hazırlanmasıdır.
Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Bir karıştırma kabında un, irmik, toz şeker, su, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve limon suyunu karıştırarak koyu bir kıvam elde edin.
Hazırladığınız karışımı biraz dinlendirin. Bu sırada bir tavanızı yağlayın.
Dinlenen karışımdan bir kepçe alarak tavanıza dökün ve yayın.
Üzerine dövülmüş ceviz veya fındık içi serpin.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Altı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen tatlıları bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlıların her birini bir gül yaprağı şeklinde rulo halinde sarın.
Hazırladığınız şerbeti soğuk tatlıların üzerine dökün ve şerbetini çekene kadar bekletin.
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ