Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben tarifi: Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben yemeği nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta programının son bölümünde izleyiciler, Saksı Değilim Ben tarifine yoğun ilgi gösterdi. Programın yayınlandığı 8 Mart Cuma günü sunulan bu özel tarifin püf noktaları merakla bekleniyordu. Peki, Saksı Değilim Ben yemeği nasıl yapılır? İşte merakla beklenen Saksı Değilim Ben yemeği tarifi…
Kanal D'nin ilgiyle izlenen programı Gelinim Mutfakta, yeni bölümüyle ekranlara geldi. 8 Mart Cuma günü yayınlanan programda, günün yemeği olarak Saksı Değilim Ben tarifi sunuldu. Lezzetiyle izleyicileri etkisi altına alan bu tarifin püf noktaları da paylaşıldı. Saksı Değilim Ben yemeği, farklı ve özgün sunumuyla izleyicileri cezbetmeyi başardı. Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben yemeği nasıl yapılır? Merakla beklenen bu tarifin detaylı yapılışını sizler için derledik. İşte 8 Mart Gelinim Mutfakta Saksı Değilim Ben tarifi...
GELİNİM MUTFAKTA SAKSI DEĞİLİM BEN MALZEMELER
Tart Hamuru İçin:
- Yumurta
- Un
- Tereyağı
- Kırmızı toz gıda boyası
Toprak Kek İçin:
- Mercanköşk
- Sıvıyağ
- Süt
- Yumurta
- Malt unu
- Hamur kabartma tozu
SAKSI DEĞİLİM BEN NASIL YAPILIR?
- Gelinim Mutfakta programında paylaşılan Saksı Değilim Ben tarifi için ilk adım olarak tart hamurunu hazırlayın. Un ve soğuk tereyağını bir araya getirip az miktar malt unu ekleyin.
- Gıda boyalarını bir miktar yumurta ile çırparak iki karışımı birleştirin. Hamuru dolapta dinlendirip üzerine bakliyat ekleyerek pişirme işlemine geçin.
- Kek malzemelerini başka bir kabın içinde karıştırın. Ayrı bir yerde krema ve krem şantiyi çırparak peynir karışımına ekleyin, krem şanti kabarıklığını kaybetmeden karışımı hazırlayın.
- Mantarları küçük parçalara ayırın. Hazır olan tart hamurunun ilk katmanına toprak görünümü veren kekten yerleştirin.
- Üzerine duxell mantarı dökün ve bir miktar daha kek koyarak peynir kremasını ekleyin. Son olarak sebzeleri yerleştirip üstünü kek ile kapatın. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ