2. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? Diye düşünenler 2. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 2. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 12.03.2024 14:29
  • Güncelleme Tarihi : 13.03.2024 07:01
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
2. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 12 Mart 2024 Salı günü orucun ikinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 2. gün iftar menüsü...

Pratik Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

5 adet rendelenmiş domates

4 su bardağı su

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı sıcak süt

Pratik Domates Çorbası yapılışı:

Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp erimesini sağlayın. Yağ eridikten sonra unu ilave edin ve güzelce kavurun.

Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domatesleri tencereye alıp çırpma teliyle çırpın. Rendelenmiş domatesleri çırparak bir yandan da suyu ilave edin.

Çorbaya tuzunu ve karabiberini ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra son olarak sıcak sütü tencereye ekleyip karıştırın.

Kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alabilirsiniz. Eğer domatesleriniz taneli ise, son aşamada çorbayı blenderdan geçirebilirsiniz.

Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler:

Et için:

600 gram dana eti

2 Adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

Beğendi için:

½ su bardağı kaşar peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı süt

4 adet orta boy patlıcan

1,5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Hünkar beğendi tarifi için öncelikle 4 adet orta boy patlıcanı bıçakla delikler açarak fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alıp kabuklarının kolay soyulması için üzerini streç filmle örtün ve yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Üzerine 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 4 diş doğranmış sarımsağı ekleyin ve biraz daha kavurun.

Sonrasında 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ile 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

2 su bardağı sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Beğendi tarifi:

Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.

Üzerine 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Birer çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirip servis edebilirsiniz.

Pirinç pilavı tarifi

1 su bardağı pirinç

½ su bardağı arpa şehriye

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Pirinci bol su ile yıkayın ve uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra su berrak olana kadar pirinçleri yıkayıp, süzün.

Tencereye sıvı yağ ve terayağını ekleyip eritin. Ardından arpa şehriyeleri rengi değişene kadar kavurup, suyu süzülmüş pirinci ekleyin. 4-5 dakika kadar kavurun, pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırmanızı tavsiye ederim ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olduğunda, yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatalım. Pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Magnolia tarifi

Malzemeler

5 su bardağı süt (1 litre)

4 yemek kaşığı un

100 ml krema (yarım kutu)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta

1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)

1 su bardağı fındık

Çilek

Yapılışı:

Magnolia muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alın. Malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın. İçerisine vanilya ekleyerek karıştırın ve muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içine alın. Muhallebinin üstünü streç filmle kapatarak kabuklanmasını önleyin.

Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alıp hızlıca rondodan geçirin. Soğuyan muhallebiyi mikserle yaklaşık iki dakika çırpın. Tatlıyı sunum yapacağınız kuplara doldurmaya başlayın. Kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin ve kaşığın arkasıyla düzeltin.

Ardından kupların kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın ve muhallebinin üstünü yine kaşığın arkasıyla düzeltin. Son olarak muhallebinin üstüne hazırladığınız fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin. Magnolianın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin.

Bu şekilde tatlıları en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialarınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.

Çoban salata tarifi

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

3 adet domates

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

2 adet yeşil biber

1 adet salatalık

Limon suyu

Zeytinyağı

İsteğe göre sirke veya nar ekşisi

Yapılışı:

Başlangıçta, domatesleri küçük küçük doğrayın ve bir karıştırma kabına alın. Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip, elinizle iyice ovun. İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin. Salatanıza zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis tabağına alarak sunum yapın.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ