Pratik ve lezzetli kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?

Günlük hayatta sık sık tercih edilen hem yapımı kolay hem de lezzetli yemeklerden biri olan makarnanın hem yapımı kolay hem de lezzetlidir. Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır? İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 13.03.2024 14:40
  • Güncelleme Tarihi : 13.03.2024 11:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Pratik ve lezzetli kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır? haberinin görseli

Kremalı mantarlı makarna, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen, evde bulunan malzemelerle yapılabilecek muhteşem bir yemek seçeneğidir. Mantar ve kremsi sosunun enfes uyumuyla lezzetli bir tat elde eden bu tarif, özellikle yoğun geçen günlerde zamandan tasarruf etmek isteyenler için idealdir. Peki hazır kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır? Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır? Mantarlı kremalı makarnaya hangi baharatlar konur? İşte ptraik ve lezzetli kremalı mantarlı makarna tarifi...

Malzemeler:

300 gram mantar (isteğe bağlı olarak dilimlenmiş)

300 gram makarna

1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)

1 su bardağı krema

Tuz ve karabiber (tatmak için)

İsteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniri veya taze maydanoz (servis için)

HAZIR KREMALI MANTARLI MAKARNA NASIL YAPILIR?

Bir tencerede bol su kaynatın ve içine makarnayı ekleyerek pişirin. Makarnalarınızı al dente olacak şekilde pişirin ve süzgece alın.

Başka bir tavada, tereyağı veya zeytinyağını eritin. Ardından dilimlenmiş mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Mantarlar kavrulduktan sonra ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Kavrulan mantarlara krema ekleyin. Kısık ateşte krema ısınınca karıştırarak pişirin.

Kremanın içine pişirdiğiniz makarnaları ekleyin. Makarnaları krema ile iyice harmanlayın ve birkaç dakika daha pişirin.

Kremalı mantarlı makarnanızı tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Servis yapmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniri veya taze maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

MANTARLI KREMALI MAKARNAYA HANGİ BAHARATLAR KONUR?

Mantarlı kremalı makarnaya; taze veya kuru kekik, pul biber veya kırmızı biber, taze fesleğen, kuru sarımsak tozu veya taze sarımsak, taze çekilmiş karabiber, kıyılmış maydanoz kişinin tercihine göre konulabilir.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ