4. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? diye düşünenler 4. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 4. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 13.03.2024 09:57
  • Güncelleme Tarihi : 15.03.2024 13:18
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
4. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 14 Mart 2024 Perşembe günü orucun dördüncü gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan tatlıya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 4. gün iftar menüsü...

Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı ev tarhanası

1 yemek kaşığı nane

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

6 su bardağı su

Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz

Tencerenin içerisine sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım. Ardından nane, baharatlar, sarımsak ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz.

Suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım. Topaklanmaması için tel çırpıcı kullanabilirsiniz.

Çorba kaynamaya başlayınca 5 dakika da kısık ateşte karıştırıp, ocaktan alabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi

Malzemeler

3 parça tavuk göğüs eti

2 adet yumurta

Galeta unu

Un

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

Tavuk göğüslerini fileto bıçağı yardımıyla ortadan ikiye keselim. Tezgaha bir buzdolabı poşeti serelim ve üzerine tavuk filetolarını yerleştirerek tekrar poşetle kapatalım. Et döveceği kullanarak filetoların her iki tarafını da güzelce inceltelim. Diğer tavuk etlerine de aynı işlemi uygulayalım.

Tavukları kaplamak için geniş bir tabağa yumurtaları kırın, üzerine tuz ve karabiber ekleyerek güzelce çırpın. Tavukların her iki yüzünü önce una, ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa batıralım. Tüm tavuklara sırasıyla aynı işlemi uygulayalım.

Tavuk şinitzel nasıl pişirilir? Öncelikle bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığımız tavuk filetolarını yağda her iki tarafı da güzelce kızartın. Bu aşamada çevirmeyi unutmayın. Kızaran şinitzelleri servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Patates salatası tarifi

Malzemeler:

2 adet patates

2 dal taze soğan

3 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Bir tutam dereotu

Yapılışı:

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Ardından patatesleri üzerini geçecek kadar su dolu bir tencereye alarak haşlamaya bırakın.

Taze soğanı ve dereotunu ince ince doğrayın. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz patateslerin üzerine doğradığınız soğanı ve dereotunu ekleyin.

Üzerine yarım çay kaşığı karabiber, tuz, ezilmiş sarımsak ve mayonezi ekleyerek karıştırın.

Sufle Tarifi

Malzemeler:

3 yumurta

Yarım su bardağı şeker

50 gram tereyağı

80 gram çikolata

2 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı un

Yapılışı:

İlk olarak fırını 200 derecede önceden ısıtalım. Daha sonra yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Tereyağını eritip altını kapatalım. Eridikten sonra içine çikolataları atalım ve karıştıralım. Ardından 2 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar karıştıralım.

Daha sonra çırptığımız yumurta ve şeker karışımının içine erimiş çikolatalı karışımı dökelim. Yarım su bardağı unu da ekleyelim. Mikserin en düşük hızında biraz çırpalım.

Sufle kaplarını yağlayıp hazırladığımız karışımı içlerine dökelim. Fırında 8 dakika kadar pişirelim.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ