Sayfa Yükleniyor...
Limonlu cheesecake, Mutfak Bahane programında yapılmasının ardından merak edildi. 564. Bölümde yarışmacıların sunduğu Limonlu cheesecake nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane Limonlu cheesecake tarifi…
ATV ekranlarının sevilen yemek programı Mutfak Bahane, bu hafta da birbirinden lezzetli tariflere ve heyecan dolu yarışmalara ev sahipliği yapıyor. 564. bölümde Derya Taşbaşı'nın sunumuyla yarışan yarışmacılar hem mutfak becerilerini sergiledi hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bugün yarışmacılar limonlu cheesecake yaptı. Limonlu cheesecake nasıl yapılır? Limonlu cheesecake tarifi ve malzemeleri…
Limonlu cheesecake malzemeleri
Tabanı için;
100 gr yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı fındık
50 gr tereyağı
Kreması için;
2 paket labne peyniri (400 gr)
1 paket krema (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı un
Limon sosu için;
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı su
Mutfak Bahane limonlu cheesecake tarifi:
Limonlu cheesecake'in tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un haline gelene kadar çekelim. Daha sonra fındıklı bisküvileri bir kaba alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve fazlalıklarını makas yardımıyla keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak bir kalıp kullandım.
Kalıbın tabanına hazırladığımız bisküvi karışımını yerleştirip kaşıkla bastırarak düzeltelim.
Kreması için bir karıştırma kabında labne peyniri mikserle çırpalım. Ardından sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra toz şekeri, yumurtayı, unu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yayıp, önceden ısıtılmış 160°C fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 1 saat pişirelim. Cheesecake'in yanına pişerken çatlamaması için fırına su dolu bir kap koyabiliriz.
Pişirdikten sonra fırının kapağını yarım açık bırakarak cheesecake'i 1 saat dinlendirelim.
Limon sosu için bir tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım. Ardından renk vermesi için zerdeçalı ekleyip karıştıralım.
Son olarak limon kabuğunu da ekleyip sosumuzu pişirelim. Koyulaşan sosu altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım.
Soğuyan sosu cheesecake'in üzerine gezdirip, en az 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendikten sonra cheesecake'i kalıptan çıkartıp üzerini isteğe göre süsleyip dilimleyerek servis edelim.
HABER MERKEZİ