Mutfak Bahane Çıtır Donut tarifi: Çıtır Donut nasıl yapılır?

Ekranların sevilen programlarından biri olan Mutfak Bahane programı sunucu Derya Taşbaşı ile izleyiciler karşısına geçti. 13 Mart günü yapılan leziz tatlılardan biri olan Çıtır Donut merak konusu oldu. Tatlıların vazgeçilmezi olan Çıtır Donut nasıl yapılır? İşte Çıtır Donut tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 13.03.2024 16:58
  • Güncelleme Tarihi : 13.03.2024 13:58
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane Çıtır Donut tarifi: Çıtır Donut nasıl yapılır?

Gündüz kuşağının sevilen programlarından biri olan Mutfak Bahane izleyiciler ile ekran karşısında buluştu. Derya Taşbaşı’nın sunuculuğunda yayınlanan programda her gün farklı lezzetler ortaya çıkıyor. 13 Mart Çarşamba günü ekranlar karşısında çıkan Mutfak Bahane programında yarışmacılar Çıtır Donut yaptılar. Çıtır Donut nasıl yapılır? İşte Çıtır Donut tarifi…

çıtır donut

Çıtır donut malzemeleri

Hamuru İçin;

1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt

Yarım çay bardağı ılık su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket instant kuru maya

Yarım çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

Üzeri İçin;

80 gram (1 paket) eritilmiş çikolata (isteğe bağlı)

Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata, Hindistan cevizi vs. (isteğe bağlı)

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

Çıtır donut nasıl yapılır?

Sütü hafifçe ısıtmak için tencereye alıyoruz, sıcaklık hafifçe hissedilecek şekilde olmalı. Ardından maya ve şeker ekleyip karıştırıyoruz ve üzerini kapatarak 5-6 dakika bekletiyoruz, bu süre içinde mayanın kabarmasını sağlıyoruz.

Daha sonra sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz, üzerini temiz bir bezle örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.

Yaklaşık yarım saat sonra hamurlarımızı yuvarlak bir aparatla ortalarından deliyoruz.

Kızgın yağda hamurlarımızı her iki tarafı da altın sarısı olana kadar güzelce kızartıyoruz.

Kızaran hamurları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.

Çikolatayı benmari usulü eritip, hafifçe ılıyan donutları çikolataya batırarak istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.

İçinden çıkan yuvarlakları da aynı şekilde kızartıp süsleyebiliriz.

Artık enfes çıtır donut servis için hazır, afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ