7.  gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. Bugün iftar için ne yapsam? diye düşünenler 7. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 7. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2024 11:24
  • Güncelleme Tarihi : 18.03.2024 06:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
7.  gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024 haberinin görseli

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 17 Mart 2024 Pazar günü orucun altıncı gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 7. gün iftar menüsü...

Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 litre sıcak su

1 çay bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı domates rendesi

Karabiber, pul biber

Tuz

Yapılışı:

Şehriye çorbası için öncelikle uygun bir tencerede tereyağını eritelim.

Tereyağı eridikten sonra domates rendesini ekleyip kavuralım.

Üzerine sıcak suyu ekleyerek kaynatmaya bırakalım.

Kaynayan suya tel şehriyeleri ekleyip karıştıralım.

Son olarak karabiber, pul biber ve isteğe göre tuzu ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Çorbamız piştikten sonra sıcak olarak servis edebiliriz.

Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler:

Köftesi için:

300 gram az yağlı dana kıyma

1 yumurta akı (Sarısı terbiyesi için)

2 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı ince bulgur (Ben esmer kullandım)

1 adet küçük kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı ucuyla kimyon

1,5 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:

2 orta boy patates

2 adet havuç

Yarım çay bardağı sıvı yağ

6 su bardağı su (su miktarını koyuluğuna göre ayarlayın)

Tuz, karabiber

İnce kıyılmış maydanoz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Öncelikle pirinci iyice yıkayalım. Ardından bir kaseye koyup bulguru ekleyelim ve üzerini hafifçe geçecek kadar kaynar su ekleyip 20 dakika bekletelim. Daha sonra suyunu süzerek süzelim. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayalım.

Köfte harcı için; kıyma, rendelenmiş soğan, süzülmüş pirinç, ince bulgur, yumurta akı, tuz ve baharatları uygun bir kaba alıp 10 dakika yoğuralım. Yoğurmak önemlidir, az yoğrulursa köfteler pişerken dağılır. Harçtan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye 2-3 yemek kaşığı un ekleyip yuvarlanmış köfteleri içine alıp ara ara sallayarak una bulayalım.

Tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım. İlk olarak havuçları ekleyip 1-2 dakika kadar soteleyelim. Sonra patatesleri ekleyip 2-3 kez karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ekleyelim. Su kaynamaya başlayınca köfteleri teker teker ara ara karıştırarak tencereye alalım. Çok karıştırırsak köfteler dağılabilir. Ateşi biraz kısarak yemeği yavaşça pişirelim.

Köftelerle sebzeler piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Yemek suyundan iki kepçe terbiyeye ekleyip güzelce karıştıralım. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan karıştıralım. Bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpelim.

Gavurdağı Salatası Tarifi

Malzemeler:

3 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3-4 dal taze soğan
Maydanoz
2 avuç iri kırılmış ceviz
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Sumak
Tuz

Yapılışı: 

Domatesler ve yeşil biberler küçük parçalara doğranır. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da son derece ince şekilde kıyılır. Kuru soğan, mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovarak hazırlanır. Hazırlanan tüm malzemeler geniş bir kaba alınır ve içerisine iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir. Karışıma göz kararıyla yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı sumak ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Zeytinyağı ve nar ekşisinin miktarını kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Üstüne kırılmış cevizi ekleyebilirsiniz. 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;

2 su bardağı su (400 ml)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:

Kıbrıs tatlısının şerbeti için, suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak şerbeti kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave edin ve karıştırarak soğumaya bırakın.

Tatlımızın keki için, yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpın. Tabanını yağladığınız kare borcama veya uygun boyuttaki fırın tepsisine kek hamurunu boşaltın. Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika boyunca keki pişirin.

Tatlının kreması için, uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alın. Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alın ve ayrı bir kaba aktarın. Üzerine toz krem şanti ekleyin ve mikserle çırpın.

Fırından aldığınız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirin ve keki soğumaya bırakın. Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayın. Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve tatlıyı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.

Yeterince dinlendikten sonra Kıbrıs tatlısını istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ