İftar sofralarının başlangıcı Mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Mercimek Çorbası için pratik ve tam ölçülü bir tarif arayışı sürüyordu. Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Merak edenler için işte kolay ve lezzetli Mercimek Çorbası tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2024 14:09
  • Güncelleme Tarihi : 16.03.2024 11:09
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İftar sofralarının başlangıcı Mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?

İftar sofralarının olmazsa olmazı Mercimek Çorbası, birçok ev hanımı tarafından lezzetle hazırlanıyor. Ancak bazen kıvamını tutturmak zor olabiliyor. İşte bu yüzden, pratik ve doğru ölçülerle bir Mercimek Çorbası tarifi arayışı içindeydiler. Peki, Mercimek Çorbası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü ve kolay Mercimek Çorbası tarifi...

mercimek çorbası

Mercimek çorbası malzemeleri

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 litre sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  1. Kırmızı mercimek çorbası için ilk adım, sıvı yağın tencereye alınması ve üzerine yemeklik doğranmış soğanların hafif pembeleşinceye kadar kavrulmasıdır. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  2. Eğer salça kullanılacaksa, salça ilave edilir ve kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp süzülen mercimekler eklenir. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  3. Çorba kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise mercimeklerin ve havuçların yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra el blenderı veya süzgeçten geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
  4. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. Son olarak, kıvamı koyu gelirse bir miktar su eklenerek bir taşım kaynatılır.
  5. Bu arada küçük bir tavada tereyağı kızdırılır ve içine kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  6.  Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limonla servis edilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ