Sayfa Yükleniyor...
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan börek, lezzetiyle her zaman gözde olmayı sürdürüyor. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ve konuklarınızın da çok beğeneceği enfes soslu börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz...
Börek, kahvaltı sofralarının ve keyifli çay demlerinin olmazsa olmazıdır. Çeşitli iç malzemelerle her zevke hitap edebilen bu lezzeti evde hızlıca yapabilirsiniz; işte size kolay ve nefis bir börek yapımı için rehber!
Evde börek yapmanın sırları nelerdir? Hangi malzemeler tercih edilmeli ve böreği daha da lezzetli kılmak için hangi yöntemler uygulanmalı? İşte, tüm bu sorularınızın yanıtlarıyla dolu, kapsamlı bir börek yapımı kılavuzu!
Börek İçin Gerekli Malzemeler
• 4 adet yufka
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı kadar yoğurt
• Bir tutam kabartma tozu
• Bir tutam tuz
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 şişe sade soda
İç harcı için;
• Haşlanmış ve ezilmiş patates
• Ezilmiş beyaz peynir
• İnce kıyılmış maydanoz
• Arzu edilen miktarda tuz ve pul biber
1. İç harç hazırlığı için öncelikle patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra sıcakken bir ezici yardımıyla ya da çatalla püre haline getirin. Hazırladığınız patates püresini bir kaba alın ve üzerine beyaz peynir, maydanoz, tuz ve pul biber ekleyerek iyice karıştırın. Harcı bir kenara alın.
2. Böreğin sosunu yapmak için, bir kaseye yumurta, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve sıvı yağı ekleyin ve tüm malzemeler birbiriyle bütünleşene kadar çırpın.
3. Yufkaları dört eşit üçgen parçaya bölün. Her bir üçgenin geniş tarafına hazırladığınız sosu sürün ve iç harçtan ekleyip rulo şeklinde sarın.
4. Sarılan ruloyu spiral bir şekilde döndürerek gül biçiminde şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan sosu sürün.
5. İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin. Börekleri, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen böreklerin sıcaklığı biraz düştükten sonra servis edebilirsiniz
HABER MERKEZİ