Sayfa Yükleniyor...
Rulo pasta tarifi , Mutfak Bahane programında yapılmasının ardından merak edildi. Piliç topkapı nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane piliç topkapı tarifi…
ATV ekranlarının sevilen yemek programı Mutfak Bahane, bu hafta da birbirinden lezzetli tariflere ve heyecan dolu yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Derya Taşbaşı'nın neşeli sunumuyla hafta içi her gün saat 14.00'te ekranlara gelen programda, gelinler arasındaki çekişmeli yarış adeta nefesleri kesiyor. Bugünkü bölümde, mutfakta tatlı teleşı yaşandı. Derya Taşbaşı'nın sunumuyla yarışan yarışmacılar hem mutfak becerilerini sergiledi hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Peki mutfak bahane piliç topkapı nasıl yapılır? İşte detaylar...
MALZEMELER:
Kemiksiz piliç but (4 adet)
Zeytinyağı (Yarım fincan)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Toz acı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
İç Dolgu için:
Pirinç (1 su bardağı)
İri çekirdekli fıstık (1 yemek kaşığı)
Kuru üzüm (1 yemek kaşığı)
Soğan (1 adet)
Baharat karışımı (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Sıcak su (1 su bardağı)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Sos için:
Su (1 çay fincanı)
Zeytinyağı (Yarım çay fincanı)
Domates püresi (Yarım yemek kaşığı)
Yapılışı:
Piliç butlarının kemiklerini çıkarın ve eti inceltin. Tuz, karabiber, acı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Piliç butlarını bu karışıma bulayın. Üzerini streç filmle kapatıp yarım saat bu sosta bekletin. Bu sırada pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.
Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, içine fıstıkları ekleyip kavurun. Ardından soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Terbiyelediğiniz piliç butların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla kapatın. Butları fırın tepsisine dizin. Sos malzemelerini karıştırıp piliç butlarının üzerine gezdirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra butları fırına verin. Yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Pişen piliçleri fırından alıp sıcak servis edin.
HABER MERKEZİ