Sayfa Yükleniyor...
Balıkesir'in meşhur lezzetlerinden biri olan höşmerim, Türk mutfağının benzersiz tatlarından biridir. İşte eşsiz lezzeti olan höşmerim tarifi…
Höşmerim, adını Farsça'da tatlı ve kaymak anlamına gelen "höş" ve "maram" kelimelerinden alan, ilk kez Balıkesir'e yerleşen Türk göçebeleri tarafından getirilen ve Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde övgüyle bahsedilen bir tatlıdır. Peki, höşmerim nasıl yapılır? İşte damak çatlatan muazzam höşmerim tarifi…
HÖŞMERİM MALZEMELERİ
Mayalanıp teleme haline geldikten sonra, koyun veya inek sütü, peynir mayası, irmik, şeker ve yumurta sarısı içeren karışım peynir tülbentinde süzülerek hazırlanır. Yörük köylerinde ise genellikle koyun sütü veya 1/3 inek, 2/3 koyun sütü karışımı kullanılarak yapılan bu tatlı, odun ateşinde pişirilmektedir.
HABER MERKEZİ