Sayfa Yükleniyor...
Islak kek tarifi, gün içerisinde pek çok insan tarafından araştırılıyor. Islak kek için malzemeler neler? İşte en sevilen kakaolu ıslak kek tarifi…
Mutfakların ve pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıslak kek yapımı kolay ve tadı enfes olan tatlılardan biridir. Yumuşacık keki ve damakta kalan kakaolu sosu sayesinde pek çok kişinin favori olarak gösterdiği kakaolu ıslak kek tarifi nedir? Bol soslu ıslak kek yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler ve yapım aşamaları hakkındaki detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.
Kakaolu ıslak kek tarifi
7’den 70’e pek çok insanın severek tükettiği tatlılardan biri olarak kendini gösteren ıslak kek nasıl yapılır? Islak kek yaparken ihtiyaç duyulan malzemeler şunlardır:
Islak kek için malzemeler neler?
Yumurta (3 adet)
Toz şeker (1 su bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Ayçiçek yağı (1 su bardağı)
Vanilya (1 paket)
Kakao (2 yemek kaşığı)
Kabartma tozu (1 paket)
Un (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
Islak kek sosu:
Süt (1 su bardağı)
Kakao (4 yemek kaşığı)
Toz şeker (1 su bardağı)
Sıvı yağ (1 çay bardağı)
Tuz (Yarım çay kaşığı)
Islak kek tarifi:
Oda sıcaklığında bekletilen 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şeker, derin bir kabın içerisine alınır.
Şeker krema kıvamını alıncaya kadar güzelce çırpılır.
Krema kıvamı alan karşımın içerisine Ayçiçek yağı ve süt ilave edilerek, çırpma işlemi sürdürülür.
Vanilin, kakao, un ve kabarta tozu da eklenerek, homojen bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
Kekin daha iyi kabartması için kabartma tozuna birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
Hazırlanan karışım, önceden 180 derecede ısıtılan fırının içerisine uygun bir kapta koyulur ve yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirilir.
*Fırına girecek olan kabı, pişen kekin yapışmaması için biraz yağlayabilirsiniz.
Islak kekin sosunu hazırlamak için derin bir tencere ocağa alınır.
İçerisine süt ve toz şeker aktarılarak, karıştırılır.
Sıvı yağ, kakao ve tuz da eklenerek, hazırlanan karışım kaynatılır.
Kaynayan sos ocaktan alınır.
Fırında pişen kek de çıkarılarak, üzerine bir kürdan yardımı ile küçük delikler açılır. Bu uygulamanın sebebi, üzerine dökülecek olan sosun iyice içerisine akmasını sağlamaktır.
Ocakta kaynatılan sos sıcak kesin üzerine dökülür.
Üzerini süslemek için isteğe göre Hindistan cevizi, Antep Fıstığı, fındık ya da badem kullanılabilir.
Afiyet olsun!
Islak keki diğer keklerden ayıran en temel özelliği, üzerine dökülen sos sayesinde son derece yumuşak ve akışkan bir kıvama sahip olmasıdır. Islak kek sosuna eklenen sütün miktarı artırılarak, kekin daha ıslak olması sağlanabilir. Bol soslu ıslak kek sevenler için süt miktarını artırmak uygun olacaktır.
Islak kek yapmak isteyen, ancak evde sütün olmadığını fark eden kişiler, süt yerine alternatif olabilecek ürünleri merak etmektedir. Islak kek sosu hazırlarken evde süt olmaması durumunda, sıvı krema ya da su kullanılabilir.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sufle malzemeleri nelerdir? İşte kokusuyla sizi etkisi atına alacak kolay sufle tarifi
Haber Merkezi