Çıtır çıtır karnabahar kızartması nasıl yapılır? En sevilen fırında karnabahar kızartması tarifi

Karnabaharı herkes için sevilen bir lezzet haline getirme konusunda iddialı olan karnabahar kızartması nasıl olur? Fırında ve yağda tarifleri...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.12.2023 11:29
  • Güncelleme Tarihi : 15.12.2023 08:29
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Çıtır çıtır karnabahar kızartması nasıl yapılır? En sevilen fırında karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar sevmeyen kişilerin bile fikrinin değişmesini sağlayan karnabahar kızartması, damak tadına göre yağda kızartılarak ya da fırında karnabahar kızartması olarak iki şekilde hazırlanabiliyor. Karnabahar kızartması nasıl olur? En kolay karnabahar kızartması tarifi içeriğini haberimizin devamında sizin için hazırladık.

fırında karnabahar kızartması

Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Karnabahar kızarsın ama fazla yağlı olmasın diyenlerin tercihi fırında karnabahar kızartması için gereken malzemeler:

Karnabahar (Yarım adet – Orta boy)

Un (Yarım su bardağı)

Süt (1 çay bardağı)

Zeytinyağı (Yarım çay bardağı)

Yumurta (1 adet)

Tuz (1 adet)

Toz kırmızı biber (2 çay kaşığı)

Karabiber (1 çay kaşığı)

Karnabahar kızartması yapılışı:

İlk olarak karnabahar yapraklarından ayrılır. Daha sonra güzele temizlenir.

Tencereye yarısını geçecek şekilde su koyulur ve kaynatılır.

Kaynayan suyun içerisine karnabaharlar eklenir ve hafif bir şekilde haşlanır. (Daha sonra fırına gireceği için, tencerede uzun süre haşlanmamasına dikkat edilmelidir.

Karnabaharın dışında kalan tüm ürünler, derin bir kasenin içerisine alınır ve iyice karışana kadar güzelce çırpılır.

Haşlanan karışımlar bu karışımla iyice kaplanır.

Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine, kaplanan karnabaharlar güzelce dizilir.

Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar, alt üst ayarı açık olacak şekilde pişirilir.

Sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun!

galeta unlu karnabahar tarifi

Galeta unlu karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Pek çok insanın severek tükettiği karnabahar kızartmasını galeta unu ile yapacak kişiler için gereken malzemeler:

Karnabahar (1 adet)

Un (Yarım su bardağı)

Galeta unu (1 su bardağı)

Yumurta (2 adet)

Tuz (1 adet)

Pul biber (1 çay kaşığı)

Toz kırmızı biber (1 çay kaşığı)

Sıvı yağ (Yarım su bardağı)

Su (3 su bardağı – Haşlamak için)

Karnabahar kızartması tarifi:

Dallarından ayrılan karnabaharlar, içerisine tuz atılarak kaynatılan suyun içerisine alınır ve haşlanır.

Daha sonra sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa batırılır.

Un, yumurta ve galeta unu ile kaplanan karnabaharlara baharat eklenir.

Önceden kızdırılan yağın içerisine atılarak, önlü ve arkalı olacak şekilde kızartılır.

Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyet olsun!

Karnabahar kızartması önce yumurta mı un mu?

Karnabahar kızartması yapılırken karnabaharlar ilk olarak una, daha sonra yumurtaya batırılır.

Çıtır çıtır karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Görüntüsüyle olduğu kadar kıvamıyla da ön plana çıkan karnabahar kızartmasının çıtır çıtır olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İlk olarak mutlaka karnabaharların her tarafı önce un sonra da yumurta ile güzelce kaplanmalıdır. İkinci olarak ise tavaya koymadan önce, içerisinde yer alan yağın iyice kızmış olmasına dikkat edilmelidir.

Karnabahar kızartması yanına ne gider?

Eğer yakın zamanda karnabahar kızartması yapmayı düşünüyor, ancak yanına ne yapacağınıza karar veremiyorsanız sizin için önerilerimiz: Baget tavuk, erişte salatası, fırında köfte, soslu makarna ve humus olur.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ