Sayfa Yükleniyor...
En sevilen mezelerde başı çeken havuç tarator nasıl yapılır? Havuç taratorda hangi malzemeler kullanılır? İşte lezzetli havuç tarator tarifi...
Mezeler arasında en sevilenlerin başında gelen havuç tarator nasıl yapılır? Havuç tarator tarifi nasıl olur? Daha önce havuç tarator yaptınız mı? Hadi gelin beraber lezzetli bir havuç tarator yapalım.
Havuç tarator malzemeleri
Havuç (3 adet)
Sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı)
Sarımsak (2 diş)
Yoğurt (4 yemek kaşığı)
Tuz
Havuç tarator nasıl yapılır?
Havuç tarator yapımı için ilk adım olarak 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ tavaya ekleyelim. Daha sonra ufak ufak doğranan sarımsakları tavaya ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Rendelediğimiz havuçları da tavaya ekleyelim. Havuçlar yumuşayıp iyice ölünceye kadar kavuralım ve daha sonra ocaktan alıp soğuması için bekletelim. Başka bir kasede yoğurdu önce süzelim sonra da tuz ile çırpalım. Havuçlarımız soğuduysa onları da yoğurda ekleyelim ve karıştıralım. Hazırlanan havuç taratorumuzu servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun.
Havuç taratorun kalori kaç?
Havuç taratorun kalorisi merak ediliyor. Peki havuç tarator kaç kalori? Havuç taratorun 100 gramında 150 kalori varken 1 yemek kaşığında 30 kalori bulunur.
Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi
Kereviz (1 adet küçük boy)
Havuç (1 adet)
Sarımsak (2 diş)
Yoğurt (7 yemek kaşığı)
Dereotu (1 tutam)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Tuz (1 tutam)
Ceviz içi (1 yemek kaşığı)
Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Havuçlu kereviz salatasını yapmak için kerevizi ve havucu güzelce yıkayın ve dış kabuklarını soyun. Daha sonra büyükçe bir kapta rendeleyin. Sırası ile sarımsakları rendeleyip ekleyin ve yoğurdu ilave edin. En son ince ince doğranmış dereotlarını da ekledikten sonra karıştırıp servis tabağına koyun. Süslemek için ceviz kullanın. Salatanız hazır, afiyet olsun.
HABER MERKEZİ